Espot demana a la Generalitat i al govern espanyol que es posin d'acord sobre la mobilitat

Ha reconegut, en referència a permetre l'arribada de turistes que "les versions són una mica contradictòries"

Comentaris

Xavier Espot amb Carles Naudi i Carles Enseñat al Consell General.
Xavier Espot amb Carles Naudi i Carles Enseñat al Consell General. DEMÒCRATES

El cap de Govern, Xavier Espot, ha demanat que la Generalitat i el govern espanyol es posin d'acord sobre qui té la competència de la lliure mobilitat amb Catalunya i es permeti, d'aquesta manera, l'arribada de turistes a Andorra. Espot ha fet aquetes declaracions després de l'acte de celebració de l'aniversari de l'aprovació de la Constitució al Consell General.

Ha reconegut que "les versions són una mica contradictòries" després de saber-se que Catalunya no pot permetre la mobilitat amb Andorra perquè no té la competència i que el tema de les fronteres és una qüestió del govern espanyol. Espot ha explicat que van contactar amb Madrid i que van tenir una altra explicació. "S'han de posar d'acord entre ells", ha dit tot afegint que "esperem que el malentés es pugui resoldre favorablement en els propers dies", ja que segons ha manifestat "la dificultat està en una diferència d'interpretació entre la comissió interterritorial de Salut i la Generalitat de Catalunya sobre si aquesta darrera té o no competències per assimilar Andorra en el confinament perimetral".

 Això permetria l'arriba de turistes al país ja que com ha recordat el cap de Govern, "són decisions que tenen un gran impacte en la nostra societat, i especialment en la nostra economia". Segons el ministeri d'Afers Exteriors espanyol el Reial decret 926/2020, indica que el govern de la comunitat autònoma ha de comunicar la decisió que prengui a l'administració estatal, sense que això impliqui haver de demanar permís.

 

 

Comentaris (14)

Trending