Una esmena al Senat francès frena però no atura la limitació de cartrons de tabac

El procés es pot allargar una mica més però la voluntat és que el text legislatiu s'aprovi amb rapidesa

El senador Albéric de Montgolfier.
El senador Albéric de Montgolfier. SÉNAT

El Senat francès està debatent des d'aquest dijous el text que inclou la prohibició d'entrar a França amb més d’un cartró de tabac per persona als ciutadans que vinguin d’estats de la Unió Europea o de països tercers. La sessió es pot prolongar aquest dissabte i diumenge. El senador Albéric de Montgolfier ha entrat una esmena per suprimir aquesta prohibició.

Montgolfier és un senador molt actiu en tots els temes que toquen el tabac tot i aquesta esmena dificilment prosperarà. En primer lloc perquè el text ja ha passat en primera lectura per l'Assemblea Nacional. Si mai el Senat aprova l'esmena, el text tornarà a l'Assemblea Nacional per una segona lectura.

Són comptats els casos en què un text aprovat per aquesta cambra sigui rebutjar pel Senat, A més a més, Montgolfier és un senador que pertany a la formació política que governa el pais i difícilment contribuirà a tombar un projecte governamental. Abans, però, el Senat continuarà examinant el projecte aquest dissabte i no es descarta que la sessió continui el diumenge perquè es vol aprovar amb rapidesa.

El projecte de la tercera llei de finances ha rebut milers d'esmenes. La sessió va comptar dijous amb un discurs del ministre de Finances, Bruno le Maire. Fins ara es permet passar dos cartrons de tabac provinent d’Andorra per persona a França, com a Espanya. Amb el nou text es vol limitar a un cartró per persona.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending