La demanda de la Generalitat per obrir delegació és, per ara, només “verbal”

Tot i que no s’ha rebut encara la petició formal i escrita, tots dos executius treballen per facilitar el procés un cop s’oficialitzi la proposta del govern català

Un moment de la trobada entre Maria Ubach i Victòria Alsina.
Un moment de la trobada entre Maria Ubach i Victòria Alsina. GENERALITAT

Govern no té encara cap comunicació escrita oficial de la voluntat de la Generalitat d’obrir una delegació a Andorra. L’executiu, però, ja treballa en els passos necessaris per autoritzar la petició, un cop arribi. Així ho ha explicat la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que ha remarcat “el diàleg” sempre existent amb el govern català, sigui per aquesta sigui per altres qüestions.

L’executiu que encapçala Pere Aragonés va fer l’anunci d’aquesta intenció aprofitant la visita al Principat d’ara fa uns mesos. Per ara, és aquesta la constància que té Govern. És a dir, de moment, “una demanda verbal”. Confirmada, de fet, per un acord del consell executiu de la Generalitat d’ara fa unes setmanes. De moment, però, encara no hi ha la petició formal, per escrit.

Ubach i Alsina, durant la visita del passat febrer al Principat.

Relacionat

Aprovada la creació de la delegació de la Generalitat a Andorra

Malgrat això, Ubach ha apuntat que ja es treballa per facilitar aquest aterratge. “S’estan duent a terme els passos per veure com es pot fer”, ha explicat la titular d’Exteriors. Tot en el marc d’un “diàleg” que “sempre existeix” amb la Generalitat.

“Des de la reunió amb Aragonés tenim contactes; amb la consellera d’Exteriors però també, de forma regular, amb els equips dels dos governs”, ha indicat la ministra. Converses que, ha apuntat, no només se centren en aquesta qüestió sinó en moltes altres “de cooperació”. Sobre si hi ha alguna data prevista per l’obertura de la delegació, Ubach ha apuntat que encara no hi ha res definit.

Per altra banda, la ministra també s’ha referit al treball que caldrà fer conjuntament amb Espanya per delimitar els límits fronterers. Ha avisat que “serà llarg i tot just començar ara”, ja que “s’ha de fer una anàlisi de tots els punts”. De moment, “ja hi ha haguts contactes entre les delegacions per fer-ho de la millor forma possible”.

Comentaris (5)

Trending