Aprovada la creació de la delegació de la Generalitat a Andorra

Victòria Alsina fa oficial la decisió amb una piulada a Twitter en la qual també destaca que s’ha d’impulsar “el treball conjunt” entre tots dos territoris

Ubach i Alsina, durant la visita del passat febrer al Principat.
Ubach i Alsina, durant la visita del passat febrer al Principat.

La Generalitat ha aprovat aquest dimarts la creació de la delegació a Andorra, anunciada ara fa uns mesos durant la visita del president, Pere Aragonés, al Principat. Des del govern català es confia que l’obertura d’aquestes dependències, que s’oficialitzarà en les pròximes setmanes, ha de servir per mantenir i impulsar el treball conjunt dels dos executius. Aquest, recorda, abasta molts àmbits, des de la protecció del patrimoni cultural i natural a la llegua.

La decisió l’ha donat a conèixer la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina. Ho ha fet a través de dues piulades a Twitter. “Avui hem aprovat la creació de la delegació a Andorra”, ha comentat, a la vegada que ha remarcat que el Principat és “un soci imprescindible amb qui volem treballar conjuntament en la defensa el nostre patrimoni lingüístic, cultural i natural en comú”.

Espot saluda Aragonés en la visita oficial del president de la Generalitat a Andorra.

Relacionat

La Generalitat de Catalunya crearà una delegació a Andorra al maig

D’aquesta forma, es confirma l’anunci que es va fer aprofitant la visita d’Aragonès a Andorra el passat febrer. La resolució del consell executiu de la Generalitat obre la recta final del procés. Entre altres coses, els pròxims dies s’ha d’escollir la persona que l’encapçalarà així com per designar quin serà el seu pressupost.

Juntament amb Andorra, la Generalitat també ha donat el vistiplau a altres delegacions. En concret al Japó i a Corea del Sud. A la vegada, s’amplia la presència a l’Àfrica, amb una seu a Pretòria per a tota la part meridional del continent.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending