La cúpula del Vaticà vindrà a prendre nota d’Andorra per Meritxell

El secretari d’Estat de la Santa Seu presidirà la festa nacional en què se celebren els 150 anys de la declaració de la verge com a patrona de les Valls d’Andorra

El cardenal Pietro Parolin.
El cardenal Pietro Parolin. ARXIU

Serà que sí. El secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin, visitarà Andorra el 7 i el 8 de setembre. És a dir, visitarà el Principat en motiu de la diada nacional. Formalment presidirà les celebracions religioses emmarcades en la festivitat. I especialment enguany, que s’escau la celebració dels 150 anys de la declaració de la Mare de Déu de Meritxell com a patrona de les Valls d’Andorra. Però Parolin vindrà a fer més coses, al país. I de la majoria, poc se’n sabrà. Com a mínim a curt termini.

La confirmació de la visita l’ha feta el nunci apostòlic, monsenyor Bernardito C. Auza, a l’arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’andorra, Joan-Enric Vives, i al cap de Govern, Xavier Espot. I aquest vespre ho ha comunicat oficialment el bisbat. Ja l’Altaveu va avançar fa uns dies que des de les institucions andorranes s’estava treballant la possibilitat que Parolin mateix, que no deixa de ser el número de la Santa Seu, rere el papa Francesc -sense voler dir això que no hi hagi altres persones que tinguin tanta o més influència que l’italià en Jorge Mario Bergoglio-, o l’encarregat del Vaticà per la relació amb els estats, monsenyor Paul Gallagher, poguessin ser a Andorra per Meritxell.

Pietro Parolin conversant amb Paul Richard Gallagher.

Relacionat

Treball institucional perquè la cúpula del Vaticà vingui per Meritxell a tractar ‘dossiers calents’

Certament, la missió principal i públicament més transcendent és la de poder presidir les activitats que es facin en honor al segle i mig de la decisió del Consell General de convertir la verge en patrona de les Valls. Però hi ha altres qüestions de més calat que compartiran els dirigents eclesiàstics amb els dirigents polítics andorrans. De fet, tant l’excap de Govern Toni Martí com l’actual mandatari governamental, Xavier Espot, han mantingut com a mínim una trobada cadascun d’ells (Espot dues almenys) amb Parolin per tractar la qüestió de l’avortament i el seu encaix entre el Principat i el Vaticà.

I és evident que aquest tema tornar a estar sobre la taula el 7 i el 8 de setembre i també és cert que es tractarà la qüestió (i la necessitat o no) d’un coadjutor per a Vives en la preparació del relleu a la diòcesi d’Urgell i, en conseqüència, a la prefectura de l’Estat andorrà. Sia com vulgui, des del Palau Episcopal s’assegura que “la notícia ha estat rebuda amb agraïment i acció de gràcies per part del Bisbat i de les autoritats del Principat”.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending