Controls exhaustius de la gendarmeria als vehicles que sortien d’Andorra cap a França

Fins a 25 efectius del cos han aturat tots els cotxes durant dues hores, en una acció que s’emmarca en l’ordre de Macron de reforçar la vigilància a les fronteres

Agents de la gerndarmeria fent els controls.
Agents de la gerndarmeria fent els controls.

La localitat de l’Ospitalet, prop de la frontera del Baladrà, ha estat l’escenari aquest dissabte d’un operatiu de control a gran escala desenvolupat per la gendarmeria francesa. Durant dues hores, entre les dues del migdia i les quatre de la tarda, efectius del cos, fins a 25, ha realitzat un exhaustiu control de tots els vehicles que provenien d’Andorra. L’acció s’emmarca en el reforç de la seguretat per controlar possibles accions terroristes i, també, els fluxos migratoris en l’actual context sanitari.

S’ha tractat d’un operatiu de control a gran escala, durant les dues hores de durada. 25 gendarmes, inclosos dinou de la reserva, han pres part. Es tracta d’una iniciativa que segueix l’anunci fet pel president de la República, Emmanuel Macron, fa uns dies, tot indicant que es volia reforçar la vigilància a les fronteres. I els 40 quilòmetres de línia divisòria amb Andorra no estan excloses.

Es vol, d’aquesta forma, prevenir qualsevol amenaça greu per a l’ordre públic o la seguretat interna, recordant els darrers atemptats de caire islamista. També s’entén necessari incrementar la vigilància per evitar moviments migratoris just en confinament per intentar frenar un coronavirus desfermat a tot el país.

Tots els vehicles que circulaven per l’RN-20 provinents del Principat han estat aturats per controlar els seus ocupants. Ara bé, com recullen mitjans francesos, no es pot dir que els gendarmes hagin tingut gaire feina. I és que eren pocs els cotxes que sortien d’Andorra en direcció a França, justament per les importants restriccions decretades al país veí del nord.

Qui ha volgut apropar-se per comprovar com es feia l’acció ha estat la prefecta de l’Arieja, Chantal Mauchet. Ha estat acompanyada pel coronel Christophe Heurtebise, màxim responsable de la gendarmeria a la regió.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending