El cònsol d’Ucraïna atén 48 famílies del país que es troben de viatge a Andorra

Antoni Zorzano explica que alguna d’elles ja han pogut sortir en direcció a Bucarest com a primera etapa per tornar a casa i apunta que el principal problema de les que estan al Principat és que s’han quedat sense poder usar les targetes de crèdit

Antoni Zorzano, cònsol honorari d'Ucraïna a Andorra.
Antoni Zorzano, cònsol honorari d'Ucraïna a Andorra.

L’atac de Rússia ha agafat un nombre important d’ucraïnesos d’estada a Andorra. En total, unes 48 famílies, segons ha constatat el cònsol honorari, Antoni Zorzano. Algunes d’elles ja han pogut sortir del país amb una primera etapa fins a Bucarest, a Romania. Altres hi continuen, a més, preocupades pel fet que no disposen de gaire diner en efectiu i que les seves targetes de crèdit no funcionen. Es confia, però, poder donar una solució per a totes elles.

Des de l’esclat de les hostilitats, Zorzano intenta gestionar la situació. A banda de la comunitat resident, d’unes 140 persones que es troben “tristes”, les gestions se centren ara en aquells nacionals ucraïnesos que es trobaven al Principat de turisme, aprofitant la temporada de neu. Fins ara, s’ha contactat amb 48 famílies.

Algunes d’aquestes ja han pogut deixar Andorra. Ho ha fet amb la capital de Romania, Bucarest, com a destí inicial. A partir d’aquí s’intentarà ja el retorn al seu país, on els atacs russos s’han intensificat encara més.

Un dels atacs de Rússia sobre Ucraïna.

Relacionat

Ciutadans ucraïnesos de turisme a Andorra no saben quan podran tornar al seu país

La majoria d’ucraïnesos, però, encara continuen al país. Zorzano explica que “molts encara tenen pagades tres o quatre nits d’hotel”. Ara bé, el problema és la disponibilitat de diners. “Com fem molts a l’hora de viatjar, no porten gaire efectiu sinó que tiren de targeta; ara, aquestes no funcionen”, ha explicat. Per tant, en pocs dies es poden quedar sense recursos.

I és aquí on es treballa, especialment amb el ministeri d’Exteriors. El cònsol també destaca que “hi ha particulars que també ens han contactat per oferir-nos llits”.

Comentaris (2)

Trending