El comboi andorrà recollirà quatre refugiats ucraïnesos i els portarà cap al Principat

Són familiars d’una col•laboradora de la Creu Roja que han pogut sortir del seu país amb qui s’ha quedat que una de les furgonetes de l’expedició recollirà a Bratislava

WhatsApp Image 2022 03 12 at 20.09.46
WhatsApp Image 2022 03 12 at 20.09.46 CREU ROJA

El comboi de Creu Roja i bombers que ha portat ajuda humanitària a Ucraïna finalment sí que retornarà amb refugiats que fugen de la guerra. Un dels vehicles es desviarà cap a Bratislava per esperar quatre familiars d’una resident a Andorra. Tots ells han aconseguit marxar del país eslau i ja tenien la intenció de venir cap al Principat. Per tant, el viatge se’l farà relativament més senzill.

Així ho han explicat fonts del comboi, que aquest matí ha iniciat el recorregut de retorn, un cop han deixat a la Creu Roja polonesa el material recollit a Andorra. Els quatre refugiats són, justament, familiars d’una col·laboradora de l’ONG que vivien a la ciutat de Poltava, propera a Zarkhov. Finalment, han aconseguit sortir del país i estaven en un tren en direcció a la ciutat eslovaca de Kosice. Des d’allà, la idea era anar a Bratislava.

El comboi andorrà ja ha sortit de Polònia i aquesta tarda recorria ja terres de la República Txeca, molt a prop de Brno. Un cop informats de la situació dels familiars de la seva col·laboradora, han pogut contactar. La idea inicial era que aquest diumenge es trobessin amb ells a la capital txeca, Praga.  

El material recollit a Andorra s'ha deixat als magatzems de la Creu Roja polonesa.

Relacionat

El comboi andorrà amb ajuda humanitària a Andorra ja torna cap al Principat

Finalment, però, hi ha hagut un petit canvi de plans. Els ucraïnesos no ha pogut agafar el tren per completar el trajecte i, en canvi, ara viatgen en bus cap a Bratislava. Així doncs, s’ha optat per dividir el comboi. Un dels vehicles, una ambulància, es desviarà cap a la capital eslovaca per recollir aquestes quatre persones. En ella hi van un familiar de la col·laboradora de Creu Roja, una dona ucraïnesa per fer d’intèrpret i Òscar Llovet, oficial de bombers.

S’entén que, vist que no és segur l’hora en què arribaran els quatre refugiats a Bratislava, anar a buscar-los amb aquest vehicle és més pràctic. Serà més fàcil moure’s per la ciutat i també esperar en cas de necessitat. Un cop es trobin, tots ja reprendran el camí cap a Andorra, que manté la resta del comboi, ja molt a prop de Praga.

En aquest sentit, cal recordar que la possibilitat d’aprofitar el recorregut de tornada per portar refugiats era una alternativa que s’havia estudiat abans de sortir. Llavors, es va descartar a l’espera que Govern confirmés com es gestionaria la possible estada al país d’aquestes persones, circumstància que ja s’ha aclarit els últims dies.

Comentaris (1)

Trending