El comboi andorrà amb ajuda humanitària a Andorra ja torna cap al Principat

Els sis vehicles van descarregar durant la tarda de divendres tot el material recollit i han sortit aquest matí en el viatge de retorn, amb la previsió de poder participar en altres desplaçaments que ja organitza Creu Roja

El material recollit a Andorra s'ha deixat als magatzems de la Creu Roja polonesa.
El material recollit a Andorra s'ha deixat als magatzems de la Creu Roja polonesa. CREU ROJA

Missió acomplerta. El comboi conjunt de Creu Roja i bombers que ha portat ajuda humanitària a la frontera entre Polònia i Ucraïna ja ha descarregat tot el material. Ara, els vehicles ja estan de tornada cap al Principat, on esperen arribar en pocs dies. Aquest és només el primer viatge, ja que des de l’ONG ja es treballa per nous desplaçaments en les pròximes setmanes.

El comboi va sortir d’Andorra dimecres al matí. Els sis vehicles van recórrer prop de 2.400 quilòmetres fins a arribar, ja divendres, a la ciutat polonesa de Przemysl, molt propera a la frontera amb Ucraïna. Al llarg de la tarda, van poder descarregar el material recollit al Principat, com ara aliments però també roba o medicaments.

Tot es va traspassar a un magatzem de la Creu Roja polonesa. Serà aquesta organització qui s’encarregui de distribuir-ho perquè arribi als seus destinataris: les víctimes de la guerra. És a dir, una part dels milers de refugiats que ha provocat el conflicte iniciat per Rússia ara fa dues setmanes.

Un cop completada aquesta tasca, els sis vehicles i les 18 persones que les acompanyen, entre membres de Creu Roja andorrana i dels bombers, han iniciat aquest dissabte el viatge de tornada. Ja han completat gairebé els primers 200 quilòmetres i han passat la ciutat de Tarnow. Entre dilluns i dimarts haurien d’arribar al país.

No serà pas l’únic comboi que sortirà d’Andorra cap a la frontera amb Ucraïna. De fet, la mateixa Creu Roja treballa ja en almenys dos viatges més. I això sense comptar altres iniciatives solidàries que s’han engegat al país arran de l’esclat de la guerra.

Comentaris (1)

Trending