El comboi amb ajuda humanitària encapçalat per Creu Roja travessa terres franceses

L'ONG alerta d'un possible frau amb gent que va a domicilis particulars reclamant diners per a Ucraïna en nom de l'entitat

Reunió previa amb tots els integrans del comboi
Reunió previa amb tots els integrans del comboi

Els sis vehicles que han iniciat el recorregut de més de 2.000 quilòmetres que separen Andorra de la frontera polonesa-ucraïnesa amb ajuda humanitària ja es troben circulant per França en direcció Alemanya amb un ritme adequat, tot i les limitacions que comporta el fet que hagin d'anar tots junts. D'altra banda, des de Creu Roja han posat en coneixement un possible delicte que s'està comenten en nom de l'entitat recaptant diners porta a porta.

El comboi avança a bon ritme i ja es troben de ple en territori francès. Una primera jornada que ha començat a les cinc del matí i en la qual han estat present el director de bombers, Jordi Farré, i el president de Creu Roja, Josep Pol, que han volgut estar present en la partida d'aquest primer comboi humanitari cap a Ucraïna.

Després de la neu que s'han trobat a Soldeu i Pas de la Casa estan tenint un viatge sense incidències. Un trajecte marcat per ser un comboi de sis vehicles i que, per tant, han d'adaptar la velocitat i "esperar-se uns als altres", com ha destacat el director de Creu Roja Andorra, Jordi Fernández. La moral de l'expedició per el moment, "és bona" pensant que "cada quilòmetre que fan és un menys per arribar a destí".

Dos dels sis vehicles del primer comboi.

Relacionat

Surt cap a Polònia el primer comboi andorrà amb ajut humanitari per als afectats per la guerra

D'altra banda, des de l'ONG han avisat d'una presumpta temptativa de frau. Segons han indicat i ho han fet extensiu per a les xarxes socials, diverses persones pretenen recollir diners per a Ucraïna fent-se passar per voluntaris. En aquest sentit, des de l'entitat recalquen i insisteixen que cap dels voluntaris es presenten als domicilis particulars per demanar diners o qualsevol altra cosa en nom de l'ONG. Davant d'aquest fet, de Creu Roja es demana als afectats que vagin a la policia per denunciar el fet.

Etiquetes

Comentaris

Trending