Surt cap a Polònia el primer comboi andorrà amb ajut humanitari per als afectats per la guerra

Creu Roja Andorrana i els bombers coordinen la logística del desplaçament, amb quatre furgonetes i dos camions plens de material

https://youtu.be/okwfmYfHhQo

Aquest matí ha sortit cap a Polònia el primer comboi andorrà d’ajut humanitari per a les persones afectades per la guerra a Ucraïna. Quatre furgonetes i dos camions plens de material han iniciat el viatge fins a la ciutat de Przemysl, propers a la frontera ucraïnesa. Allí seran responsables de Creu Roja Internacional els que distribueixin el subministrament que s’hi fa arribar i que, en principi, no serà l’únic.

La Creu Roja Andorrana i els bombers coordinen la logística del desplaçament. Està previst que cap a Polònia s’enviïn durant aquest mes de març dos combois més. És possible que algun d’ells es faci amb el bus que ha donat Andbus per a l’ocasió, i que de tornada, si hi ha el marc legal adequat, podria tornar carregat de refugiats. Aquest matí, els vehicles que han iniciat la ruta ho han fet carregats d’aigua potable, roba de nadons, bolquers, menjar, medicines, entre altres productes. 

Els efectius humans que formen part dels combois aquest matí a la caserna dels bombers.
Els efectius humans que formen part dels combois aquest matí a la caserna dels bombers.

A banda dels materials pròpiament dits, aquest dimarts s’havien recol·lectat uns 55.000 euros que també contribuiran a l’operació. Ja sigui a finançar els costos del desplaçament ja sigui per lliurar-los a l’ONG internacional perquè pugui adquirir sobre el terreny allò que es necessiti.

Comentaris (5)

Trending