Catalunya recupera el confinament comarcal però es mantindrà la mobilitat amb Andorra

El Procicat preveu endurir les restriccions a partir de divendres, un cop confirmat la preocupant situació epidemiològica, amb la diferència, en aquesta ocasió, que els turistes podran arribar al Principat, seguint la interpretació del govern espanyol

Catalunya tornarà a restringir de forma important la mobilitat a partir de divendres.
Catalunya tornarà a restringir de forma important la mobilitat a partir de divendres. ARXIU

Catalunya tornarà a implementar a partir de divendres el confinament comarcal. El Procicat aprovarà en les pròximes hores la mesura, un cop contrastat l’empitjorament de les dades epidemiològiques a tot el territori. Per tant, els desplaçaments quedaran fortament restringits, ja ni tan sols amb el grup de convivència. La mesura, però, no impediria l’arribada de turistes a Andorra tenint en compte la interpretació de la normativa feta des de la setmana passada pel govern espanyol.

Segons avancen ja diferents mitjans catalans, el Procicat té decidit endurir novament les restriccions de mobilitat després de veure com l’evolució de la pandèmia empitjora de forma notable, a l’espera, a més, del que pugui suposar el moviment dels darrers dies de Setmana Santa. Per tant, es tornarà a imposar un confinament comarcal total. És a dir, ja no es podrà viatjar ni amb la bombolla de convivència.

Les dades sanitàries no són gens bones. Així, es manté un progressiu increment dels pacients ingressats als hospitals per culpa del coronavirus i, el que més preocupa, de la pressió a les unitats de cures intensives. El temor a una quarta onada és important. I més quan aquestes xifres encara no registren els efectes de la mobilitat recuperada durant la Setmana Santa.

Pel que fa a Andorra, es mantindrà l’assimilació a l’Alt Urgell. Ara bé, en aquesta ocasió, hi haurà un canvi important. No es restringirà l’arribada de visitants, que podran sortir de la seva comarca per venir al Principat. Tampoc la sortida de residents cap a Catalunya, després del canvi d’interpretació de la normativa acordat pel govern espanyol. Això sí un cop a lloc hauran de complir les restriccions imposades, com ara el confinament nocturn o, justament, el confinament comarcal.

Comentaris

Trending