Carta de suport de Vives a Zelenski on denuncia “les brutals agressions a la població civil”

L’escrit, “en nom propi” però també de les “autoritats i poble andorrà”, condemna “la guerra injusta” que “mereix el rebuig de totes les nacions amigues”

El copríncep, Joan-Enric Vives, amb el cap de Govern i la síndica general durnt la concentració contra la guerra.
El copríncep, Joan-Enric Vives, amb el cap de Govern i la síndica general durnt la concentració contra la guerra.

El Copríncep episcopal, Joan Enric Vives, ha volgut enviar una carta al president d’Ucraïna, Volódimir Zelenski, després de la trobada mantinguda amb el cònsol honorari a Andorra, Antoni Zorzano. En l’escrit, l’arquebisbe d’Urgell expressa la seva repulsa a la “guerra injusta” provocada per la invasió russa. En especial, el cap d’Estat denuncia les “brutals agressions a la població civil indefensa”.

La missiva l’envia “en nom propi”, però també en el de “les autoritats i el poble” d’Andorra. En ella fa arribar a Zelenski “el nostre suport en la vostra coratjosa defensa” de la ciutadania ucraïnesa, a qui “tan dignament presidiu i representeu”.

Zorzano i la seva dona, al costat de Vives -al mig-.

Relacionat

Vives transmet al cònsol ucraïnès “el suport d’Andorra” en la lluita per la sobirania

Vives deixa clar que considera “injusta” la guerra desfermada arran de la invasió russa i afirma que “mereix el rebuig i la condemna de les nacions amigues”. Per això, el Copríncep exigeix que “Ucraïna pugui seguir essent independent, sobirana i amb integritat territorial a l’interior de les seves fronteres internacionalment reconegudes”. També apunta que “aspirem al fet que el poble rus i el poble ucraïnès puguin conviure amb pau i respecte mutu, i preguem per vosaltres mentre enfortim la solidaritat envers els refugiats, l’enviament d’ajut i el suport a la vostra causa”.

El cap d’Estat episcopal condemna en l’escrit “la barbàrie de la guerra, els atacs que destrueixen vides humanes i violen la dignitat de les persones”. Denuncia amb especial enuig “les imatges que hem vist de les agressions a persones indefenses”, tot apuntant que “ens omplen de dolor i d’indignació”. Per tant, remarca que “ha de cessar aquesta inacceptable agressió armada, i han de ser esclarits i castigats els crims humanitaris de Bucha, Járkiv i Mariúpol, i en altres ciutats”.

Vives transmet a Zelenski que “ens sentim molt units a la vostra persona i al vostre govern, així com a tot el poble ucraïnès”. També li garanteix que “farem tot els esforços possibles perquè Ucraïna recuperi la pau injustament arrabassada”.

Comentaris (4)

Trending