Campanya solidària per ajudar els damnificats del terratrèmol al Marroc

La comunitat resident a Andorra prepara una recollida de material que poder enviar a la zona afectada, mentre que ONGs com Creu Roja o Unicef també han anunciat iniciatives per recaptar fons

Efectes del sisme a la ciutat de Marràqueix.
Efectes del sisme a la ciutat de Marràqueix.

La comunitat marroquina al Principat s’ha posat en marxa per organitzar una campanya de recollida d’ajuda que es pugui enviar cap a les zones del seu país d’origen més afectades pel terratrèmol del passat divendres. Les informacions, expliquen, se segueixen amb preocupació, tot i que la majoria dels residents no procedeixin dels punts més tocats pel sisme sinó del nord de l’Estat nord-africà. Tot just es té constància d’una persona amb família prop de l’epicentre, però ja ha pogut comprovar que tots es troben bé.

Des que es va conèixer la notícia de la catàstrofe que ha impactat el seu país, els marroquins que viuen al país es mostren colpits. Així ho ha explicat des de l’Associació de Residents, Salih Salih. “És una desgràcia per a tothom, passi on passi. Estem tristos perquè són moltes vides humanes perdudes”, ha comentat en declaracions a Altaveu.

També ha explicat que, afortunadament, el 95% de la població marroquina resident prové del nord del Marroc. Per tant, d’una zona que no ha patit els pitjors efectes del sisme. Es té constància, això sí, d’una persona amb família a la zona de Marràqueix, però ja ha pogut contactar-hi i tots es troben bé de salut, malgrat l’ensurt viscut.

Malgrat això, es té clar que cal ajudar. Que els seus compatriotes necessiten el seu suport. Així, aquest diumenge al vespre es va celebrar una reunió i es va acordar iniciar una campanya solidària que, ara, s’ha d’acabar de concretar. En les properes hores cal mirar com es farà la logística, sobretot pel que fa als punts de recollida de material que es pugui enviar al Marroc. El que es té clar és que, vistes les nombroses mostres de suport rebudes i també les trucades interessant-se per si es faria alguna iniciativa d’aquest tipus, hi ha molta gent al país que vol col·laborar-hi.

CAMPANYA DE CREU ROJA

Qui ja ha encetat una iniciativa ha estat Creu Roja. L’entitat, “davant la crítica situació que hi ha al Marroc”, ha demanat donacions per poder ajudar. En aquest cas, ha posat a disposició de qui vulgui col·laborar comptes als diferents bancs del país. També Unicef dona l’opció de fer una contribució al fons global de l’ONG, que està a l’espera de poder desplegar els seus equips a la zona afectada pel sisme.

Etiquetes

Comentaris

Trending