Andorra vota a les Nacions Unides a favor d’aixecar l’embargament econòmic a Cuba

Estats Units i Israel són els únics que avalen la mesura aplicada pels americans des del 1962, mentre que Ucraïna i el Brasil s’han abstingut

Comentaris

El resultat de la votació.
El resultat de la votació.

Andorra s’ha alineat davant l’assemblea general de les Nacions Unides (ONU) al costat de 184 països més que han demanat, per trentena vegada en la història, que els Estats Units aixequin d’una vegada l’embargament econòmic imposat des del 1962 a Cuba. Malgrat que els americans asseguren que estan al costat de la població cubana, mantenen les restriccions econòmiques promulgades fa ja seixanta anys.

Han estat 185 els països que s’han mostrat a favor de deixar sense efecte una mesura que es considera, pràcticament, de guerra, i que es manté que avui per avui està fora de tota lògica i sentit comú. Només, òbviament, els Estats Units s’han oposat a l’aixecament del seu propi embargament. I també Israel, que li fa un costat inequívoc. A més a més, s’han abstingut Ucraïna, que en plena guerra amb Rússia no vol perdre el suport americà, i el Brasil, que és la tercera vegada que vota de forma distinta a la resta de països de l’Amèrica Llatina.

WhatsApp Image 2022 11 04 at 00.57.30

Els delegats dels països han destacat el dany injustificat que el bloqueig infligeix al poble cubà en privar-lo d'ingressos indispensables i de productes tan essencials com els medicaments. De la mateixa manera, han comminat a l'uníson la resposta de Cuba a la Covid-19 -que va incloure el desenvolupament de vacunes contra el coronavirus-, i la seva solidaritat amb altres països durant l'emergència sanitària malgrat els seus recursos limitats. La resolució A/77/L.5 se suma avui a les 29 que s’han adoptat des del 1992, quan l’assemblea general va començar a votar anualment sobre la qüestió, amb l'única excepció del 2020 a causa de la pandèmia de Covid-19.

Etiquetes

Comentaris

Trending