Andorra esdevé secció membre de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia

Després de 35 anys, ha deixat de ser secció associada i es converteix en membre de ple dret

Comentaris

La delegació del Consell General a la 49a sessió anual de l'APF.
La delegació del Consell General a la 49a sessió anual de l'APF.

Andorra ha passat a ser secció membre de l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), una vegada aprovada la candidatura de la delegació andorrana per deixar de ser secció associada de l’APF i esdevenir secció membre. Aquest canvi d’estatus ha estat una petició de la delegació del Consell General.

El canvi converteix Andorra en membre de ple dret de l’APF i, per tant, podrà participar en les reunions de Bureau, l’organisme que controla, governa i gestiona l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia. Així doncs, es completa la trajectòria de la delegació del Consell General a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia que va ingressar l’any 1983 com a secció observadora, va passar a ser secció associada l’any 1989 i que, 35 anys després, esdevé secció membre.

En el seu discurs d’agraïment, el cap de la delegació andorrana, Marc Magallon ha mostrat orgull de què Andorra formi part d’aquesta assemblea parlamentària i ha subratllat que “estem decidits a contribuir encara més activament a la tasca de l’Assemblea Parlamentària Francofona, a compartir les nostres experiències i a promoure la llengua francesa i a enfortir els llaços que uneixen els nostres països”. La sessió plenària de l’APF se celebra a Montreal (Canadà), i hi participa la delegació del Consell General encapçalada per Marc Magallón, i formada per Pere Marsenyach, Carine Montaner i Núria Segués.

 

 

Comentaris (3)

Trending