Andorra s’adhereix a l’Observatori sobre l’Ensenyança de la Història en Europa

L’objectiu serà recopilar informació sobre com s’ensenya la història als territoris que participen en la iniciativa

Comentaris

El ple del Consell d'Europa.
El ple del Consell d'Europa.

El Comitè de ministres del Consell d’Europa, en els quals es troben representats els 47 estats membres, ha aprovat aquest dijous la resolució que crea, mitjançant un acord parcial ampliat entre 17 països -un és Andorra- l’Observatori sobre l’Ensenyança de la Història en Europa. Així doncs, el principal objectiu serà recopilar informació sobre com s’ensenya la història als territoris que participen en la iniciativa.

Aquesta informació es recopilarà i es publicarà mitjançant informes periòdics i temàtics, facilitant l’intercanvi de “bones pràctiques” I l’aprenentage mutu. A més, també servirà com a plataforma pel desenvolupament personal i la cooperació entre instituts i associacions professionals europees en el marc de l’ensenyança de la història.

Segons el consell, “en un context d’alça del populisme una ensenyança que afavoreixi una perspectiva múltiple i el pensament crític és essencial pel desenvolupament d’una cultura democràtica”. En aquest sentit, s’espera que l’Observatori contribueixi a contrarestar “la manipulació i la distorsió de la història i a promoure la pau i el diàleg”.

Aquesta proposta es va iniciar al llarg de la presidència semestral francesa del Consell d’Europa, el maig de 2019, i la seva creació és “un dels assoliments de la presidència grega, la qual conclou la setmana vinent. Els països que s’han adherit a l’acord són: Albània, Andorra, Armènia, Xipre, França, Georgia, Grècia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Portugal, Macedònia del Nord, Rússia, Sèrbia, Eslovènia, Espanya i Turquia.

Etiquetes

Comentaris

Trending