Andorra s’adhereix a la ‘Declaració de Dublín’ per prevenir la violència sexual i domèstica

El document l’han signat 29 Estats membres més del Consell d’Europa aprofitant la conferència de ministres de Justícia que s’ha celebrat a la capital irlandesa

La seu del Consell d'Europa.
La seu del Consell d'Europa.

Trenta països membres del Consell d’Europa han adoptat l’anomenada ‘Declaració de Dublín, que recull tota una sèrie de passos per promoure la igualtat de gènere. Andorra és un dels Estats signants del document, que vol prevenir la violència sexual i domèstica. El text, al seu torn, segueix els principis establerts en el conveni d’Istanbul.

La declaració s’ha adoptat aprofitant la conferència de ministres que s’ha celebrat aquests dos dies a la capital irlandesa. Andorra a banda, altres països que han ratificat el document són França, Espanya, Alemanya, Holanda, Portugal o el Regne Unit. Fins a un total de 30.

El text consta de 10 punts, com ara “promoure activament una cultura institucional i política que rebutgi la discriminació i la violència de gènere, el sexisme i les dinàmiques de poder tant al sector públic com al privat” o “garantir” que aquestes accions també abordin el paper dels nens i els homes per prevenir aquestes actuacions. També es demana impulsar campanyes de sensibilització.

En l’àmbit educatiu, es vol incloure en els currículums oficials de tots els nivells materials didàctics sobre temes com ara el principi d’igualtat entre homes i dones, rols de gènere no estereotipats o el respecte mutu, entre altres punts. També es promou la formació dels professionals de l’ensenyament per transmetre aquests valors.

Un altre dels punts exigeix als països signants que “s’adoptin totes les mesures possibles per garantir que els episodis de violència siguin considerats pels tribunals a l’hora de decidir sobre la custòdia i els drets de visita dels infants”. A la vegada, es demana “augmentar l’oferta de programes” per rehabilitar els agressors”.

Etiquetes

Comentaris

Trending