El 012 ja informa que és possible viatjar a Andorra tot i el confinament comarcal a Catalunya

Els operadors del servei han rebut aquest dimarts noves instruccions per respondre les nombroses consultes que s’estan rebent sobre la mobilitat amb el Principat

La comunicació interna rebuda pels operaris del 012.
La comunicació interna rebuda pels operaris del 012.

Han trigat tres dies, però el telèfon d’informació de la Generalitat, el 012, ja informa correctament que els desplaçaments entre Catalunya i Andorra estan permesos malgrat el confinament comarcal adoptat la setmana passada. Els operadors del servei han rebut aquest dimarts les noves indicacions, que autoritzen els viatges cap al Principat. Això sí, sense fer cap aturada. Sobre si es pot anar amb persones d’altres bombolles de convivència, es demana que la consulta es faci a les autoritats andorranes.

Els darrers dies les trucades al 012 de persones que volien confirmar que la mobilitat amb Andorra estava normalitzada han estat nombroses. Fins al dilluns, però, la resposta que oferien els operadors era negativa. Es referien al que estava publicat al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i això volia dir que només estaven permesos els desplaçaments entre el Principat i l’Alt Urgell.

Imatge de la centraleta del 012.

Relacionat

El 012 encara nega que estigui permesa la mobilitat amb Andorra

Això ha canviat aquest dimarts. Els treballadors del servei han rebut una actualització d’informació, a la qual ha tingut accés Altaveu. En ella, ara sí, la Generalitat claudica i accepta el que es va acabar tancant en les converses a tres bandes amb el Govern i l’executiu espanyol: preval la interpretació del ministeri de Sanitat que deixa clar que les fronteres no estan tancades i, per tant, es pot sortir a altres Estats -Principat inclòs- i des d’ells es pot arribar a Catalunya.

El govern català es renta les mans en la pregunta de si es pot viatjar amb gent de bombolles de convivència diferents i es limita a indicar que cal preguntar-ho a les autoritats andorranes

Sota els epígrafs “informació pels operadors” i “tema Andorra”, es donen les instruccions del que cal explicar en cas de rebre una trucada preguntant pels viatges entre tots dos territoris. Així, han de recordar que “el confinament a Catalunya és comarcal i, per tant, es recomana restringir al màxim la mobilitat”.

Tot i això, s’apunta que “si algú vol viatjar a Andorra, està permès sempre que es porti el certificat amb la creu d’activitat anàloga (última casella) i qualsevol documentació que acrediti el motiu del viatge”. A banda, “el trajecte haurà de ser en trànsit de la comarca d’origen a Andorra (sense aturades en altres comarques)”.

També s’indica que cal explicar als ciutadans que “sempre que disposi de la documentació que acrediti el viatge”, com ara una reserva d’hotel, “ho han d’aportar”. Immediatament, però, s’apunta que “evidentment, si no tenen res, igualment poden viatjar”. Això sí, “en tots els casos SEMPRE han de portar el certificat autoresponsable de desplaçament”.

Per últim, es comenta què cal dir en cas que la consulta sigui si poden moure’s amb persones que no formin part de la bombolla habitual de convivència. En aquest cas, “heu d’informar els ciutadans que cal aplicar la normativa vigent a Andorra”. Per tant, la pregunta l’han de fer al Govern. I s’aporta el telèfon de l’oficina de turisme del Principat.

Comentaris (1)

Trending