Advertiments laborals “sense sentit” a funcionaris de Sant Julià encenen encara més el malestar al comú

El cònsol menor signa cartes d’amonestació a personal de la corporació arran de diferències mantingudes amb el controvertit conseller d’Urbanisme

L\'edifici del Molí de Sant Julià acull les dependències administratives de la corporació laurediana.
L\'edifici del Molí de Sant Julià acull les dependències administratives de la corporació laurediana.
La reincorporació del conseller d'Urbanisme, Joan Vidal, després d'un temps de baixa mèdica ha anat acompanyada de l'enviament d'unes cartes d'amonestació a alguns funcionaris del comú que, suposadament, no haurien respectat instruccions del polític. La justificació dels avisos, però, no se sustentaria per enlloc i l'únic que ha aconseguit és contribuir a enrarir més encara un complicat clima de treball a la corporació laurediana.

El clima laboral al comú de Sant Julià no fa més que enrarir-se cada dia que passa. Si ja era molt tens fins fa unes setmanes, el fet que els darrers dies s’hagi fet arribar com a mínim a dos funcionaris qualificats un advertiment d’expedient laboral que diverses fonts consultades han assegurat que no tenen ni solta ni volta, ha contribuït a agreujar més si calia el malestar entre el personal de la corporació laurediana. El cas té a veure, novament, amb el conseller d’Urbanisme i Fires, Joan Vidal, reincorporat des de fa unes setmanes a l’activitat política després d’una baixa mèdica.

Suposadament, els funcionaris ara advertits haurien incomplert instruccions donades per Vidal en el marc de l’organització dels certàmens que van ser el preludi de la tempesta ocasionada pel conseller, amb enfrontaments que van arribar fins al cap de Govern o al Consell General. Per mostrar la seva autoritat, el responsable comunal d’Urbanisme va acordar la comunicació de l’avís, avantsala de l’obertura d’un expedient disciplinari laboral. Aquella decisió es va adoptar abans que Vidal causés baixa durant unes quantes setmanes i sense el beneplàcit inicial dels cònsols lauredians.

Els advertiments van quedar al calaix. Fins ara. I quan s’han comunicat pels conductes oficials, el que hauria indignat encara més als afectats directes però, en general, a bona part de la plantilla comunal és que la carta d’amonestació va signada pel cònsol menor, Julià Call. Diverses fonts han assegurat que el propi Call hauria tret valor a la comunicació feta als treballadors alhora que explicava que era una manera de donar suport a Joan Vidal i fer-li costat en uns moments especialment complicats per a ell. 

Si la situació entre la plantilla i els dirigents polítics de la institució és complicada, la relació entre els integrants de la majoria comunal encara és més difícil: la fractura sembla insalvable

Aquesta explicació hauria semblat del tot desafortunada i ningú no entén al comú lauredià el desordre que hi ha entre la majoria, que per ‘motivar’ un càrrec polític du a terme un toc d’atenció a funcionaris sabent que els fets de què se’ls acusa “no tenen ni cap ni peus”, segons algunes de les fonts consultades. “Hi ha impotència i indignació gairebé a parts iguals”, han argumentat les fonts, que han reconegut que si a nivell del personal hi ha malestar, “a nivell polític la trinxada és encara més gran”. “S’intenta parar el cop amb coses que no tenen cap sentit”, han explicat els consultats admetent que el comú lauredià viu moments complexos, més que anteriors mandats la complexitat dels quals semblava que mai més no se superaria. 

Les fonts consultades han reconegut que la divisió entre els consellers de la majoria, la fractura que hi ha, és “insostenible” i pràcticament “insalvable” per molt que amb qüestions com els advertiments alguns -referint-se al cònsol menor- “pretenguin parar el cop” i “intentar tapar ferides”. Però no semblaria aquest el cas a nivell global. “Quan s’espera que hi hagi una resposta justa si el que es fa és avalar una versió que és just la contrària del que va succeir el que es recull és sols indignació”, han afegit les fonts, que han sentenciat: “Hi ha persones que per les circumstàncies, puntuals o no, no haurien de poder gestionar el bé comú.”

Etiquetes

Comentaris

Trending