Vives pensa en un jurista vinculat a Justícia i Pau com a futur representant personal

El Copríncep episcopal ha nomenat Eduard Ibáñez Pulido, director entre 2002 i 2021 de la branca barcelonina de l’associació, com a adjunt a Josep Maria Mauri, que està a prop de la jubilació, en una fórmula similar a l’emprada amb el relleu de Nemesi Marqués

Eduard Ibáñez.
Eduard Ibáñez.

Joan-Enric Vives nomenarà el jurista Eduard Ibáñez Pulido com a nou adjunt al representant personal del Copríncep Episcopal. Doctor en dret penal per la Universitat de Barcelona, el nou integrant dels serveis del cap d’Estat ha estat durant gairebé vint anys director de l’Associació Justícia i Pau. La seva arribada serveix per preparar el relleu de Josep Maria Mauri, molt a prop ja de la jubilació, en una fórmula similar a l’emprada en el seu dia amb el seu antecessor, Nemesi Marqués, i coincideix amb la intensificació del debat sobre l’avortament.

En un breu comunicat emès des del bisbat d’Urgell, es recorda que “la Constitució contempla la llibertat dels Coprínceps per organitzar la seva representació personal”. I en aquest marc, l’arquebisbe d’Urgell ha decidit el nomenament d’Ibáñez com a nou adjunt a Mauri. Fonts consultades recorden que l’actual ocupant del càrrec és a prop de la seva jubilació i que ell mateix va actuar com a adjunt del seu antecessor, Nemesi Marqués.

Nascut a Barcelona el 14 de maig de 1969, Ibáñez està casat i té dos fills. Per tant, i a diferència de Mauri, és laic, opció que no suposa cap problema per ocupar el càrrec. És llicenciat en Dret i Doctor en Dret Penal per la Universitat de Barcelona (1992 i 2007), així com també en Filosofia per la Ramon Llull. També té estudis de teologia a la Facultat de Catalunya.

Advocat del col·legi de Barcelona des del setembre del 1992, es va especialitzar en l’àmbit penal i penitenciari. El 2002 va ser nomenat director de l’entitat Justícia i Pau de Barcelona, càrrec que va ocupar fins al març del 2021, i ha estat president de la comissió general de l’associació a tota Espanya. Els darrers mesos, ha treballat com a tècnic a la Direcció General d’Afers Religiosos, del departament de Justícia de la Generalitat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending