El Sipaag insisteix en l’abús de contractes urgents i l’externalització de serveis per falta de gent

Un dels objectius per aquest mandat serà la llei de Jubilació i que es van comprometre a tractar amb l'exministra Pallarés

Un instant de l'assemblea del Sipaag
Un instant de l'assemblea del Sipaag

L'assemblea general del Sipaag ha servit per corroborar que uns dels principals malestar entre els treballadors de l'administració és amb l'ús de l'article 110, que permet les contractacions per l'extrema urgència, així com per departaments que es troben sota mínims i que veuen que acabaran externalitzat sense fer-hi res al respecte, entre altres. A més, han renovat la confiança en Lluís Anguita perquè continuï al capdavant del sindicat que espera tractar la Llei de Jubilacions una vegada estigui aprovada la de Funció Pública.

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag) ha celebrat l’assemblea general on ha quedat pales el malestar amb algunes de les pràctiques que s’estan duent a l’Administració. De fet, el reelegit president, Lluís Anguita, ha posat de manifest els “abusos de 110”, l’article que permet la contractació per l’extrema urgència, la falta de personal en alguns departaments per buscar “una externalització de servei” al·legant que no es dona la resposta adequada o els càrrecs de confiança que sovint realitzen funcions que haurien de desenvolupar funcionaris.

A banda d’aquestes dues principals qüestions, que no són noves, altres objectius per aquest mandat són la Llei de Jubilacions de l’Administració, que amb la exministra Judit Pallarés van acordar treballar una vegada acabada la de Funció Pública, així com anar treballant en problemes que puguin sorgir com el d’Estadística.

L’assemblea també ha servit per ampliar el nombre de persones a la junta directiva, que passa de 8 a 14. A banda d’Anguita que continuarà com a president, Purificació Santiago ocuparà el càrrec de vicepresidenta; Jacqueline Caubet en serà nova secretària; Anna Cortina continuarà com a tresorera; i com a vocals es comptarà amb Dolors Iglesias, Lluís Orona, Josep M. Arnaus, Joan Blasi, Salustià Chato, Carles Mirabete, Susana Salazar, Marta Fort, Iolanda Font i Sergi Gabella. Aquesta ampliació, com ha apuntat Anguita, “permetrà arribar a més llocs” o "anar menys ofegats".

Actualment, en el sindicat hi ha 240 afiliats. Un creixement progressiu any rere anys, ja que el 2019 eren 170 i que denoten que, des del Sipaag, s’interpreta com un reconeixement a la feina feta.

Etiquetes

Comentaris

Trending