El PS demana les contractacions públiques urgents que ha fet Govern des del gener del 2020

La consellera general Susanna Vela afirma, després de les alertes fetes pel Sipaag, que "cal un màxim compromís amb la transparència"

La demanda d'informació l'ha fet la consellera Susanna Vela.
La demanda d'informació l'ha fet la consellera Susanna Vela. EDUARD COMELLAS / CONSELL GENERAL

El grup parlamentari socialdemòcrata ha demanat al Govern, a través dels conductes legalment establerts, que se li facilitin tots els contractes públics que s’han realitzat per la via d’urgència des del gener del 2020. D’aquesta manera, la formació vol saber si realment la celeritat estava justificada o respon a altres pretensions de l’executiu. Volen treure l’entrellat en relació a la denúncia feta recentment pel Sipaag sobre l’abús de l’esmentada fórmula de contractació.

Els socialdemòcrates asseguren que han pogut conèixer a través dels mitjans de comunicació del país el malestar que estan generant les contractacions per via d'urgència. En aquest sentit, la consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Susanna Vela, ha volgut esvair els dubtes demanant més informació a Govern amb l'objectiu de veure exactament en quines situacions s’està valorant aquesta urgència per poder cobrir aquests llocs de treball.

La façana de l'edifici administratiu de Prat de la Creu.

Relacionat

Indignació sindical per l’excés de contractacions per la via d’urgència a l’administració

En primer lloc, la consellera demana les contractacions que ha fet el Govern, des del mes de gener del 2020, en la modalitat d’urgència que regula l'article 110 de la Llei de Funció Pública, classificades per ministeris, departaments, àrees i serveis; per les places que es cobreixen amb aquestes contractacions i per categories professionals. En segon lloc, des del PS volen tenir accés a les contractacions que el Govern té previstes de fer per la modalitat d'urgència en els pròxims mesos, per ministeris, departaments, àrees i serveis i llocs de treball.

Des del PS insisteixen en la importància de la transparència amb la gestió dels diners públics: "Cal un màxim compromís amb la transparència, i més en un moment de crisi. Entenem que l'accés a la informació pública i la transparència de les administracions garanteix el rendiment dels comptes i la responsabilitat en la gestió pública", ha defensat Vela.

Comentaris

Trending