Interior es manté al marge de la resolució del controvertit concurs d’oficials de policia

El ministeri recorda que és al comitè tècnic de selecció a qui li correspon tornar a avaluar els candidats d’un procediment que es va dur a terme el 2015

Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell.
Façana del despatx central de la policia pel carrer Ciutat de Sabadell. ARXIU

El ministeri d’Interior es manté al marge de l’enèsima decisió sobre el controvertit concurs d’oficials de policia que dos dels concursants continuen impugnant. De fet, segons fonts oficials del departament, el ministeri forma part del Govern i, per tant, respecta totes les decisions que pugui dictar l’executiu. En aquest cas, darrerament es va dictar una resolució per la qual s’ordena al comitè tècnic de selecció que faci la provisió de places adient -faltava nomenar un membre de manera oficial- i torni a avaluar els aspirants per donar compliment a una sentència de la sala administrativa del Tribunal Superior.

“El ministeri de Justícia i Interior no intervé en aquest tema, doncs el Govern ordena anul·lar l'acta del comitè tècnic de selecció i per tant correspon a aquest comitè complir amb la resolució (cap membre de Justícia i Interior forma part d’aquest)”, han assegurat les fonts oficials consultades. La darrera decisió es va adoptar el 7 d’octubre i va ser comunicada poc després a les parts concernides. Teòricament, el comitè en qüestió hauria de revisar si les hores lectives en relació amb les formacions acreditades per cada aspirant en un concurs que es va fer el 2015 es van quantificar degudament. A banda, i com s’ha dit, cal incloure de manera oficial algun integrant més a l’esmentat comitè, atès que alguna de les persones que al seu dia va formar part del ‘jurat’ en l’actualitat ni tan sols treballa al cos.

Despatx central de la policial, al carrer Ciutat de Sabadell.

Relacionat

La troca s’embolica una mica més en el cas del controvertit concurs d’oficials de policia

Una vegada es faci l’esmentat nomenament, el que hauria inicialment de passar és que s’aixequi una nova acta sense modificar pràcticament res més del que es va decidir al seu dia. Però això pot no anar enlloc si algun dels recurrents continua volent defensar la seva posició. Es dóna el cas que un dels dos litigants es jubila del cos i tenir un grau o tenir-ne un altre, més enllà del reconeixement professional i de la defensa del que es cregui legítim, suposa una pensió de jubilació de per vida lleugerament diferent. Clar que la diferència és gairebé irrisòria.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending