Gallardo admet un primer contracte amb A2 Security Assessors que no es va fer públic

El ministre reconeix que, al desembre del 2019, es van pagar 25.000 euros a la societat, gestionada per un conegut militant liberal, i defensa la tasca feta que, assegura, també va ser clau durant la pandèmia del coronavirus

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo.
El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo. ARXIU

El contracte signat el mes passat amb A2 Security Assessors no és l’únic signat amb l’empresa de Toni García, conegut militant liberal i col·laborador del ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo. Abans, el desembre del 2019, es va formalitzar un primer que, en aquest cas, no es va fer públic. Així ho ha admès el mateix Gallardo, que ha defensat la tasca realitzada per la societat tant pel que fa a la captació d’inversió estrangera com en el suport per comprar material sanitari durant la crisi del coronavirus.

A preguntes del conseller socialdemòcrata Jordi Fons, el titular de Presidència ha hagut de donar explicacions sobre una contractació que ha generat polseguera per la proximitat entre ell i el màxim responsable d’A2 Segurity. Bé, millor dit, per dues. Gallardo ha revelat que el del juny no és el primer acord tancat amb la societat -en aquest cas per un import de 21.250 euros i una durada de set mesos, fins a finals d’any. El ministre ha reconegut que, ja el desembre del 2019, es va formalitzar un primer.

En aquell cas, però, a la contractació no se li va donar publicitat. Al contrari que la segona, no es va publicar al BOPA, tot i ascendir a prop de 25.000 euros per mig any de feina. Gallardo no ha tingut problemes a admetre que la decisió va ser seva: “ho permetia la llei, era per sis mesos i no sabia si tindria continuïtat”.

El conseller del PS Jordi Font ha tirat d’ironia per deixar clars els dubtes que els genera una contractació que, vistes les explicacions de Gallardo, ha qualificat de “xollo

I l’ha tingut amb el segon contracte formalitzat al juny. Una renovació que, com es desprèn de les paraules del ministre, García i A2 Security Assessors s’haurien guanyat a pols. Així, Gallardo ha elogiat la tasca feta aquests mesos, tot destacant que “ha complert amb escreix el mínim exigible”. Així, hauria aconseguit fins a “tres declaracions d’inversors” disposats a posar capital en projectes d’habitatge social i comunicacions, empreses interessades a instal·lar-se al país en l’àmbit del transport i els metalls preciosos i, també, un patrocini de 250.000 euros per la Cimera Iberoamericana si aquesta finament es pot fer al país de forma presencial.

Ja fora d’aquest àmbit, el titular de Presidència ha destacat que la societat també hauria estat clau durant la crisi sanitària del coronavirus “per accedir a material sanitari”. Ha arribat a afirmar que “tots els respiradors que han arribat han estat gràcies a les seves gestions”.

Davant d’aquestes explicacions, el conseller socialdemòcrata Jordi Font, marca de la casa, ha tirat d’ironia per deixar clars els importants dubtes que els genera la relació entre A2 Security Assessors i el Govern. Així, moltes de les preguntes formulades, ha assegurat, no eren pas seves sinó traslladades per “gent que no és afí a les nostres idees”. Entre elles, les que es qüestionava per què “hi ha un senyor de l’empresa que està permanentment a l’administració i donant instruccions”, les que posaven en relleu que aquesta persona “no parla anglès” i que feia un paper per al qual, teòricament, “hi ha Actua Tech”. També les que recordaven l’origen professional, el ram de la construcció, de García.

La ironia ha continuat davant les explicacions de Gallardo. “Em quedo astorat amb tot el que ha fet per vint i poc mil euros”, ha comentat Font, que no ha dubtat a parlar de “xollo” en referència a la relació entre Govern i A2  Security Assessors.

Comentaris (8)

Trending