Haro plega, i aquesta circumstància se sabia des de fa temps, i els possibles recanvis naturals dins del mateix departament no han acceptat el repte de fer-hi front. Entre altres coses, perquè alguns d’ells també estan en la recta final de la carrera professional i no volen segons quins maldecaps en un moment en què es ven la digitalització de l’administració com un projecte clau. De fet, alguns dels recanvis possibles, davant les suposades pressions rebudes, han anunciat també una prompta prejubilació. Entre aquest any i el que ve, entre tres i quatre membres de llarg recorregut al departament el deixaran. I les substitucions, com s’ha apuntat, no seran senzilles perquè hores d’ara, almenys en aquest sector, els salaris que ofereix l’administració no són de cap manera competitius. I, indiquen les fonts, no hi ha hagut cap mena de planificació d’un recanvi progressiu.
Hi ha integrants de l’equip que són lleugerament més joves dels que han anunciat la seva sortida propera i que fins i tot havien tingut responsabilitats de direcció, que quan se’ls ha anat a cercar o, com a mínim, se’ls ha sondejat, lluny de fer un pas endavant han demanat poder reduir responsabilitats. Vaja, mirar de passar de cap d’àrea a cap d’unitat. Fa dies, doncs, que és clar que dins del propi equip no hi ha recanvi. I en aquest marc, el secretari d’Estat Marc Rossell mira cap a altres bandes.

Una de les possibilitats era una de les persones de la seva confiança, el cap de l’oficina de processos de Govern, Vicente Vaillo, que va arribar a l’administració des del sector privat el 2019 i que, almenys ara per ara, ja ha refusat la proposta d’assumir la direcció del DSI. Segons les fonts, Vaillo hauria deixat clar que amb la seva responsabilitat actual té cobertes sobradament tant les seves aspiracions professionals com el volum de feina i dedicació.
Per tant, Rossell haurà de buscar altres alternatives o solucions més inventives per mirar de resoldre el buit, els buits, que tindrà al departament informàtic en un moment clau per al desplegament de la digitalització total a l’administració. I en aquest marc algunes fonts no descarten que finalment la solució sigui externalitzar el servei. O, fins i tot, que la planificació que no s’ha vist en el departament hagi estat, justament, preparar el camí perquè al final els sistemes d’informació governamentals es privatitzin, tot i l’elevada sensibilitat dels mateixos.
Comentaris (22)