El Consell General contraataca amb documents que acrediten l’increment dels salaris de l’APDA

En un comunicat s’exposa que la darrera versió entregada inclou un annex sobre la política retributiva i la graella salarial per a la cap, Resma Punjabi, i la inspectora

Comentaris

El síndic general, carles Ensenyat, durant la roda de premsa de dimarts.
El síndic general, carles Ensenyat, durant la roda de premsa de dimarts. Consell General

El Consell General ha trigat poques hores en contestar el comunicat de la directora de l’Agència de Protecció de Dades, Resma Punjabi, acusant el síndic de donar informacions esbiaixades sobre l’increment de la graella salarial a partir del juny i amenaçant de portar el cas a les autoritats europees. En un escrit, deixa clar que “disposa de de la documentació en què la cap de l’APDA aprova la nova graella salarial.

La guerra de declaracions entre el Consell General i Punjabi continua i caldrà veure fins on s’arriba. Primer va ser el síndic general, Carles Ensenyat, que en la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents, va dir que un informe de la intervenció general hauria detectat un intent de pujada salarial pels càrrecs polítics de l’APDA, és a dir la directora i la inspectora, en un moment que no toca i que s’havia fet de forma incorrecta.

El síndic general, Carles Ensenyat, durant la compareixença.

Relacionat

Sindicatura frena un intent d’‘autoincrement’ de sou de la directora de Protecció de Dades

Aquest migdia, Resma Punjabi sortia al pas de les declaracions acusant Ensenyat de donar informacions esbiaixades deixant clar que no havia decidit res de forma ferma sobre la pujada dels sous i amenaçant de portar l’afer a les autoritats europees perquè creu que “posen en perill la independència” de l’organisme.

Resma Punjabi en un acte al comú d'Andorra la Vella.

Relacionat

Punjabi ‘declara la guerra’ al Consell General i als grups parlamentaris

Remarca que la versió número 5 de la ‘Guia per a la gestió de les persones de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades’ del 12 d’abril del 2024 aprovada per la mateixa directora que inclou l’annex sobre la política retributiva que conté les taules salarials del personal de l’Agència, inclosa la secció “Pel que fa als càrrecs nomenats” en la qual estableix una graella salarial per a la cap de l’Agència i la inspectora

Poc abans de les 20 hores, des del Consell General s’ha emès un altre comunicat posant en relleu que “certifica que, un cop fet el requeriment a la Intervenció, es disposa la documentació en què la cap de l’APDA aprova la graella salarial”. Remarca que la versió número 5 de la ‘Guia per a la gestió de les persones de l’Agència Andorrana de Protecció de Dades’ del 12 d’abril del 2024 aprovada per la mateixa directora que inclou l’annex sobre la política retributiva que conté les taules salarials del personal de l’Agència, inclosa la secció “Pel que fa als càrrecs nomenats” en la qual estableix una graella salarial per a la cap de l’Agència i la inspectora.

S’afegeix un informe intern de la mateixa data sobre la ‘Perspectiva de despeses de personal per a l’any 2024’ que especifica que “l’APDA estableix una nova graella salarial en la seva versió 5 de la Guia de Gestió de Persones” i afegeix “es preveu que el mateix mes (juny 2024) (...) es comenci a aplicar la nova graella salarial a tots els llocs de treball”.

El mateix comunicat remarca que aquesta versió contrasta amb la que es va aprovar el 26 de juliol del 2023 on es determina que “els salaris per cada posició futura de l’organigrama de l’APDA queden definits en el quadre següent: Cap de l’Agència (Decisió del Consell General), Inspector (Decisió del Consell General)”.

Comentaris (15)

Trending