El COEX preveu un hivern fred, amb neu i llarg

El servei de conservació de carreteres celebra 60 anys reunint tots els treballadors i ex-treballadors i recordant que són bàsiques les sinergies entre sector públic i privat per poder respondre a totes les necessitats que demanda la xarxa viària

Una imatge de grup dels 'honorats' durant la celebració institucional d'aquest divendres.
Una imatge de grup dels 'honorats' durant la celebració institucional d'aquest divendres. SFGA

El servei de conservació i explotació de carreteres (COEX) es prepara per afrontar “un hivern normal, que a Andorra vol dir un hivern fred, amb neu i llarg”. Així ho ha indicat el director del departament, David Palmitjavila, després de l’acte institucional de celebració dels 60 anys del servei. El departament ha reunit tots aquells treballadors i ex-treballadors que han volgut participar de l’efemèride. També hi han pres part representants de totes les institucions del país i de les empreses col·laboradores.

De fet, Palmitjavila ha recordat que “el temps ens ha donat la raó” i és la cooperació del sector públic i el privat el que fa possible que hi hagi la capacitat de donar resposta a totes les necessitats que demanda la xarxa viària. El director del COEX ha deixat notar, també, que malgrat que el servei és més reconegut durant la temporada hivernal, l’activitat es perllonga durant tot l’any amb tasques “que si no les féssim es notaria”. El cap de Govern, Xavier Espot, i el titular de Territori, Víctor Filloy, ministeri del qual depèn el COEX, han ressaltat també la importància de la feina que fa el departament i la feina que s’ha fet durant aquestes sis dècades d’existència.

Palmitjavila i Filloy han parlat de la compaginació entre personal i maquinària per poder donar una resposta adient. Cert, però, que el director del COEX ha assegurat que “quan la cosa es complicar” és “molt important que ens coordinem no només entre administracions sinó també” amb aquelles empreses que també tenen incidència en la conservació de carreteres. David Palmitjavila ha deixat clar, respecte a la temporada que ve -aquesta matinada, per l’emblanquinada al port d’Envalira ja s’han hagut de fer treballs ‘de neu’- que els models meteorològics a llarg termini no són del tot fiables encara.

52394644566 18b3ce8323 o
El director del COEX, David Palmitjavila, durant el discurs institucional. | SFGA

Amb tot, ara mateix es treballa amb la previsió d’un hivern fred, amb neu i llarg, encara que no es descarta que, com l’any passat, hi hagi un hivern amb pocs episodis de neu però molt intensos. “Crec que cada vegada ens hi trobarem més”, ha ressaltat Palmitjavila, que ha recordat que l’any passat hi va haver tres fases clares i severes: Puríssima, Nadal i Reis. “Va coincidir amb períodes d’intensitat turística al país i vam demostrar que tenim la capacitat de treballar” en moments de pressió i urgència.

Filloy ha explicat que els cinquanta empleats actuals fixes tot l’any més la vintena més que s’hi afegeixen a l’hivern, conjugats amb la maquinària de què disposa el COEX fan que hi hagi “un equilibri òptim” pel qual “no hi ha cap previsió” d’ampliació de la dotació de personal. Palmitjavila ha insistit que com ha quedat palès en l’acte institucional la implicació del sector privat acaba de fer quadrar l’equilibri de què parlava el ministre.

Comentaris (8)

Trending