La cobertura dels Jocs dels Petits Estats i de les eleccions dispara el pressupost d’RTVA

L’ens ha presentat uns comptes de gairebé 4,8 milions, dels quals només pot assumir amb els ingressos per publicitat 390.000 euros, fet que situa a nivell rècord la subvenció de funcionament que haurà d’abonar Govern

Sala de realització de RTVA.
Sala de realització de RTVA. ARXIU

El pressupost global de Ràdio Televisió d’Andorra (RTVA) s’enfilarà l’any vinent a nivells rècord. Fregarà els 4,8 milions d’euros, xifra que obligarà a incrementar de forma important, gairebé un 16% les transferències que des del Govern s’aporten per al funcionament de l’ens. Des de la societat es justifica l’increment de la despesa per la necessitat de cobrir esdeveniments com els Jocs dels Petits Estats o les eleccions, així com per un increment del nombre de treballadors.

Així, els comptes que ha presentat RTVA per a la seva aprovació al Consell General presenten una despesa total de 4,777 milions. Això suposa un 15% més que els que es van aprovar per a l’exercici en curs. Cal tenir en compte que, d’aquesta xifra, la societat només pot afrontar amb els ses propis recursos 390.000 euros. És el que es preveu ingressar per publicitat, tot just 10.000 més que el 2022.

Per tant, la resta del pressupost l’ha de sufragar Govern amb les seves transferències. Per un costat, la corrent, amb 4,031 milions, el que suposa un 15,65% més que els 3,48 que s’havien estimat per l’actual exercici. A banda, 355.000 euros més seran per a les inversions necessàries per mantenir els elements tecnològics de l’ens. Entre una cosa i l’altra, gairebé 4,4 milions.

L’aplicació de la inflació però també les noves contractacions enfilen la despesa en persona prop d’un 18%, segons es remarca als comptes de la societat pública

Analitzant per capítols, es dispara el de personal, amb un 17,32%. Passa de 2,72 a 3,19 milions. En part, per l’aplicació de la inflació prevista pel 2022 (4,5%) però també per la contractació de més personal. Fins a quatre nous, fet que situarà el total en 88 treballadors, entre ells un cap de producció.

Tot i això, s’admet que “l’increment d’esdeveniments a cobrir al país està sent molt important i la plantilla de la redacció queda curta per cobrir-ho tot i la ràdio ha de fer un pas endavant per donar millor servei informatiu als matins”. Es posa en relleu que “l’augment d'actes i esdeveniments al Principat fa que RTVA tingui la necessitat de tenir una redacció de ràdio, televisió i mitjans digitals amb més recursos humans, per poder cobrir-ho, respectant els drets i deures dels treballadors tot complint la Llei de relacions laborals”.

Per la seva banda les despeses de béns i serveix creixeran un 7,2%, fins a 1,225 milions. Es justifica per l’augment de preus de serveis bàsics com la llum, el carburant o el lloguer de l’edifici on estan les instal·lacions. A banda, hi ha la cobertura de diferents esdeveniments previstos durant el 2023, com el desplaçament a Malta per seguir els Jocs dels Petits Estats. També hi ha altres cites que es volen emetre com les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, la de BTT a Vallnord, l’etapa andorrana de la Vuelta a España o els comicis generals i comunals.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending