L’actual director econòmic del SAAS és el més ben posicionat per substituir Piqué

Luis Buendía és a la cúpula de la parapública des del 2017 i seria el preferit per a la direcció general sense descartar del tot professionals mèdics com el psiquiatra Carlos Mur

Luis Buendía.
Luis Buendía. ARXIU

L’actual director econòmic i de recursos generals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Luis Buendía, és hores d’ara el candidat més ben situat per assumir, probablement a partir del proper mes de setembre, la direcció general de la parapública, que ocupa un Josep Maria Piqué que durant el mes d’agost arriba al terme del seu contracte. És evident que la solució de Buendía no està del tot tancada, però sí que és la més ben vista.

Buendía, evidentment, tindria un paper molt més de gestió sanitària estricta que el que potser ha tingut Piqué per formació. Però, certament, qui va ser també màxim responsable de l’Hospital Clínic de Barceloba, també s’ha dedicat a la gestió per molts coneixements mèdics que evidentment tingui. En tot cas, no estaria descartat per assumir més protagonisme el cap del servei de Salut Mental, el psiquiatra Carlos Mur. En principi, Marcos Gutiérrez es mantindria al front de la direcció assistencial.

Luis Buendía, que a banda d’economista i auditor de comptes, ha fet durant els darrers temps formació específica en matèria d’economia de la sanitat, va aterrar al SAAS procedent de MoraBanc després d’un procés de selecció de notable nivell. A la parapública hi és, sempre com a director econòmic i de recursos generals i un dels pares del conveni col·lectiu del SAAS, el 2017.

Abans, i durant un període de 13 anys, entre 2004 i 2017, Buendía va ser directiu de les àrees financeres d’Andbank i MoraBanc participant del procés de creixement, expansió internacional i transformació reguladora de les dues entitats bancàries andorranes. Prèviament havia estat auditor sènior a Crowne Barcelona prestant serveis d’auditoria i consultoria a nivell nacional i internacional. L’any 2002 va ser responsable financer interí de les filials del Grup Freixenet a Califòrnia, als Estats Units.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending