Actua ‘regala’ 90.000 euros més perquè les empreses puguin digitalitzar-se

El secretari d’Estat de Diversificació Econòmica anuncia una ampliació del programa de subvencions empresarials, que inicialment es va dotar amb 190.000 euros

El secretari d'Estat, Josep Maria Missé, i la directora d'Actua, Judit Hidalgo.
El secretari d'Estat, Josep Maria Missé, i la directora d'Actua, Judit Hidalgo.
És temps d’eleccions i Actua ha acordat ampliar amb 90.000 euros més el programa de subvencions a petites i mitjanes empreses que, en gran mesura, està servint perquè les companyies puguin posar en marxa pàgines electròniques corporatives o projectes de màrqueting digital relacionats amb la internacionalització de l’activitat econòmica. L’agència de promoció econòmica justifica l’ampliació del programa per l’allau de sol·licituds rebudes.

Actua va llançar el mes de setembre la convocatòria per al primer programa de subvencions amb un import de 190.000 euros que es va esgotar el 22 de novembre. I aquest dijous, el secretari d’Estat per a la Diversificació Econòmica i la Innovació, Josep Maria Missé, i la directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, han anunciat una nova partida de 90.000 euros per ampliar el pressupost del programa. Missé ha explicat que “hem rebut una allau de sol·licituds, moltes més de les que esperàvem, i des del consell d’administració hem acordat ampliar el pressupost en 90.000 euros, per intentar arribar al màxim nombre de demandes previstes”

Hi ha hagut 69 sol·licituds, de les quals se n'han aprovat 64, se n'han denegat 3 i n'hi ha dues en espera. Judit Hidalgo ha recordat, en declaracions recollides per l’agència ANA, que “l’objectiu d’aquestes subvencions és facilitar i incentivar que les empreses del país que tenen més limitacions per accedir a serveis professionals externs, per la seva naturalesa, puguin contractar-los i, així, professionalitzar-se i anar incorporant la variable de la innovació i de la internacionalització en el seu negoci per ser més competitives”.

Més d’una seixantena de projectes de 44 empreses del país seran els que es beneficiaran dels 190.000 euros (161.500 per empreses amb una facturació de fins a 350.000 euros, i 28.500 per empreses que facturin entre 350.000 i 1.500.000 euros). El 58% d’aquesta partida es destinarà per a treballs de disseny i posicionament web i màrqueting digital relacionats amb mercats internacionals, un 14% per a sistemes de gestió de l’activitat empresarial i un 12% per a comerç electrònic. Entre els serveis no sol·licitats hi ha la recerca tecnològica, la diagnosi del potencial d'internacionalització, la reestructuració de personal o el disseny i muntatge d'estands a fires internacionals.

Els ajuts contemplen la subvenció de la contractació d’una determinada tipologia de serveis que contribueixen a facilitar l’accés de l’empresa a la digitalització, la innovació, la internacionalització i l’emprenedoria, acompanyant la seva diversificació internacional i la seva presencia a l’exterior. L’import atorgat ha estat d’un màxim de 6.000 euros per beneficiari. La convocatòria està oberta fins el 14 de desembre.

Etiquetes

Comentaris

Trending