A punt d’enlairar-se cap a Buenos Aires els primers temporers argentins que van sortir ahir d’Andorra

El ministeri d’Exteriors va expedir un salconduit perquè poguessin traslladar-se del Principat fins a Madrid

-
-
En poca estona s’hauria d’enlairar des de l’aeroport de Barajas, a Madrid, un avió de la companyia Iberia amb destinació a Buenos Aires. En el vol hi van diversos temporers argentins que han estat aquest hivern al Principat. El ministeri d’Afers Exterior va emetre ahir un salconduit per tal que poguessin passar per territori espanyol sense dificultats.

Després d’uns dies de molts dubtes i interrogants, el Govern ha posat en marxa tot un seguit d’espais i vies de contacte per atendre les necessitats dels temporers. En un sol dia va rebre prop de mil contactes, en gran mesura de persones argentines. La immensa majoria demanen informació per poder tornar a casa en un moment de moltes dificultats. Aquest divendres, a les 11 i a la 1 del matí, van marxar els primers vehicles amb destinació a Madrid per poder agafar aquest dissabte el vol d’Iberia cap a Buenos Aires.

Els vehicles han d’estar degudament autoritzats perquè l’administració espanyola en pugui fer el seguiment, si cal. A més, per qüestions de seguretat sanitària només poden anar un determinat nombre de persones a cada vehicle i cal dur en un lloc ben visible el bitllet d’avió. Dels argentins que han marxat d’Andorra, alguns tenien cotxe propi, i d’altres, les empreses per les quals havien treballat (Saetde en molts casos) van contractar taxis degudament autoritzats pel Govern per fer el trajecte fins a Madrid.

Comentaris (1)

Trending