27 nous positius fan pujar fins a 466 els casos totals de coronavirus

Es mantenen 428 actius, ja que 17 persones han perdut la vida i es dona per totalment recuperades a 21 més

Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

27 positius més en les darreres 24 hores eleven a 466 els casos totals de coronavirus detectats a Andora. D’ells, disset persones han acabat perdent la vida, ja que Govern ha confirmat la mort d’un altre padrí del Cedre que es va produir el divendres a la tarda. Malgrat això, des de l’executiu es comença a pensar que el brot a la residència sociosanitària s’ha aconseguit “estabilitzar”. Les dues dades positives són que el nombre d’altes definitives -les que superen dos tests de PCR negatius- ja supera la vintena i que, per primer cop, es redueix el nombre de sanitaris infectats perquè, justament, tres d’ells ja han superat totalment la malaltia.

El Cedre continua sent el principal focus de víctimes mortals de l’epidèmia del coronavirus al Principat. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirmat la defunció d’un dotzè padrí del centre. Això eleva fins a 17 els òbits provocats per la Covid-19. A la residència hi ha ara 28 persones que han donat positiu, vuit de les quals han estat traslladades des de Salita. 10 més es troben convalescents, a l’espera de superar un segon test negatiu.

“Ens dona la sensació que el brot s’està estabilitzant gràcies a les mesures que hem pres”, ha afirmat”. Benazet ha explicat que, ara, “els residents estan aïllats i se’ls atén amb material de protecció i de forma individualitzada”. Per tant, considera que “és difícil que puguem veure nous casos de contagi posteriors”.

Pel que fa als casos totals, ja s’arriba als 466 positius al Principat des de l’inici de l’emergència sanitària. D’ells, es troben actius 428, ja que hi ha 17 persones que han mort i 21 més que han superat els dos tests necessaris per confirmar que s’han curat totalment de la malaltia. La dada representa un increment de 27 persones més que el divendres.

Benazet considera que el brot al Cedre s'ha estabilitzat i confia a no registrar cap més contagi, però allà ja han mort 12 padrins

El que sí que ha baixat és el nombre de persones ingressades a l’hospital de Meritxell. Són 47, en comptes dels 50 de fa 24 hores. Benazet ha remarcat que fa uns deu dies que mantenen una estabilitat en aquesta xifra. Dels 47, hi ha 19 ingressats a la unitat de cures intensives. La bona notícia que ha volgut donar és que hi ha dos o tres d’aquests pacients que han millorat i que podrien en breu abandonar aquestes dependències.

Entre els 428 casos actius, hi ha 93 sanitaris. La dada suposa tres menys que divendres, ja que s’han donat tres altes i, sobretot, no s’ha registrat cap cas més. Entre els cossos especials, hi ha 19 persones que també han donat positiu.

Amb aquestes xifres sobre la taula, el ministre de Salut ha volgut llençar de nou una clara advertència. Ha remarcat que, amb les mesures de confinament, s’estan aconseguint resultats, però té clar que no s’ha de permetre que es puguin espatllar per culpa de “gent irresponsable”. Per tant, “no ens tremolarà la mà a prendre les decisions més contundents que estiguin al nostre abast”. De fet, ha estat molt dur amb aquestes persones, a les que ha acusat de “riure’s dels demès” i ha avidat que “si això ha succeït, serem molt contundents”.

Comentaris (3)

Trending