El film que reivindica la figura femenina

L'escola d'especialistes de cinema Ángel Plana debuta com a coproductora d'un pel·lícula gravada a Andorra en un 90%L'escudella western és el gènere que el director, guionista i productor, Rubén Arnaiz, ha escollit per aquest projecte que defineix com "innovador"

Comentaris

Un film innovador amb un gènere del qual fins ara no se n'ha gravat res, així serà la superproducció cinematogràfica coproduïda per la productora espanyola Amblost (40%) i l'escola d'especialistes de cinema Ángel Plana del país (60%). La pel·lícula que vol reiventar el cinema de vaquers amb l'escudella western, transcorre al segle XIX a Texas (Estats Units) i tindrà com a protagonista una dona que serà "més forta del que pensen" la resta de personatges.

Western sona a veure les típiques pel·lícules de cowboys que transcorren als Estats Units i en les que la seva característica principal són les pistoles, els barrets de vaquer i els cavalls. Però aquesta no és el tipus de pel·lícula que vol transmetre Rubén Arnaiz, director, guionista i productor del film que es rodarà majoritàriament al Principat i per això l'ha adaptat als seus gustos, ja que confessa que és un amant de l'spaghetti western. Així doncs, Arnaiz vol allunyar-se del típic gènere western i per això aposta per un projecte "escudella western" que es pot definir amb tres paraules: feminista, de terror i realista.

El film comptarà amb una dona com a protagonista i en vol reivindicar la seva figura

La trama té lloc el 1841, poc després del tractat d'Adams-Onís pel qual Espanya cedeix territoris als Estats Units. El film transcorrerà en un poblat de Texas, on andorrans i espanyols s'hi desplaçaran. La protagonista declara Arnaiz que és tota una reivindicació a la figura femenina, i manifesta que "malgrat que sigui al segle XIX, en moltes coses en el 2019 estem igual". D'aquesta manera, el guionista presenta aquesta dona com un personatge del qual la gent pensarà "que no sap res i que és dèbil", però que sorprendrà i molt. Pel que fa a la resta de personatges és clar que hi haurà una colla de dolents, tant aquells que van acompanyats d'una pistola, com també aquells que "mai disparen, però que sempre són a l'ombra i prenen les decisions".

'The Straw': el nom del film

Arnaiz va avançar que el film en anglès es titularà 'The Straw', que significa 'la palla' en català. Seria la versió americana de la frase feta espanyola "La gota que colma el vaso". Amb aquest nom el productor madrileny explica que aquesta frase serà pronunciada per un dels actors durant el film i alhora insisteix en què hi haurà molta sorpresa i "molts girs a a la trama".

'The Straw' comptarà amb uns 25 personatges, dels quals molts seran actors andorrans, i els principals "seran molt coneguts". Sense arribar a desvetllar de quin actor es tracta, però en qualsevol cas tant Arnaiz com el director de l'escola d'especialistes Ángel Plana, Gerard Miralles, van assegurar que hi ha algun actor molt conegut i que és espanyol.

'The Straw' tindrà talent andorrà per totes bandes: en el repartiment i en la banda sonora

La pel·lícula es rodarà a terres andorranes "en un 90%". El 10% restant es gravarà a Almeria i serà per poder recrear el poblat americà. Malgrat que ara, encara és d'hora per poder determinar amb exactitud quins seran aquests espais. El que té clar Arnaiz és que es busca una casa que sigui la granja i que si es pot volen jugar amb la neu, tenint en compte que Andorra és el país perfecte. "La sang sobre la neu quedaria espectacular", explica el guionista.

Curro Savoy conegut com el rei del xiulet i creador de la melodia d'"El bo, el lleig i el dolent" serà un dels compositors que treballa en la banda sonora. No serà, però l'únic compositor que hi posarà la seva col·laboració, sinó que diverses vocalistes andorranes també participaran en la banda sonora del film.

Talent andorrà

I no només el talent andorrà serà present en la banda sonora, sinó que precisament, al ser una coproducció de l'escola d'especialistes Ángel Plana d'Andorra també hi participaran els seus alumnes "com no podia ser d'una altra manera", explica Gerard Miralles. En aquest cas, faran accions domèstiques com ara persecucions, tallar fusta o córrer a cavall, en aquest punt comptaran amb "el millor formador d'entrenament d'equitació, Tomás Ordoñez". En aquest sentit, Miralles confessa que en la producció es compta amb "capital humà de gran trajectòria" i que és "un projecte molt bo i consistent".

El que és evident és que al 2020 aquesta pel·lícula serà una realitat. Ara per ara, es troben tancant el repartiment d'actors i actrius, i també la presentació per poder optar a la subvenció de 100.000 euros que va anunciar el Govern per a la indústria del cine i a la qual "The Straw" si presentarà. "Tota ajuda és poca", diu Arnaiz. I no només això sinó que Miralles anunciava que estan preparant una "performance d'acció" que serà una "preparació en viu" i que servirà per fer una gira promocional del film.

Etiquetes

Comentaris

Trending