Una carretera de muntanya russa

L'accident de dissabte revifa les queixes dels veïns per la perillositat del vial que va a Aixirivall i la RabassaEls revolts, l'excés de velocitat i l'augment del trànsit han contribuït al creixement dels sinistres

L'accident de trànsit d'aquest dissabte a la carretera de la Rabassa ha tornat a motivar les queixes d'alguns veïns per la perillositat de la via i per l'excés de velocitat d'alguns vehicles. Als revolts molt tancats s'hi afegeix un alt desnivell i molta circulació amb vehicles pesants com autocars i camions. Naturlandia i el creixement de poblacions com Aixirivall o Juberri han fet augmentar el trànsit considerablement.

La carretera de la Rabassa és una via de muntanya i amb tot el que això implica. Revolts, desnivells i alguns trams estrets. Però en aquest cas, a més a més, cal recordar que en el seu inici, a la població de Sant Julià de Lòria i en sentit Aixirivall hi ha, a la dreta, un aparcament comunal d'entrada i sortida de vehicles, i el de l'escola andorrana.

A l'esquerra, i en el mateix sentit, hi ha l'accés als blocs de pisos de Costa de Nagol i a la urbanització del Prat del Riu. Més amunt, hi ha dues pletes a l'esquerra amb els seus pàrquings que són la de Sibós i Sant Julià Parc. Els edificis s'aixequen al costat d'una de les poques rectes llargues que hi ha a la carretera, cosa que ha provocat més d'un ensurt. "Els cotxes circulen a gran velocitat i a vegades he posat l'intermitent per entrar al pàrquing i m'han avançat amb el risc de tenir un accident greu", explica una veïna d'una de les dues urbanitzacions. 

Fa anys es va haver de protegir amb un mur de formigó el patí de l'escola andorra

La via és un escenari habitual d'accidents ja sigui en sentit Sant Julià o Aixirivall. El fet que l'escola andorrana s'ubiqui al costat mateix de la carretera i en un revolt va obligar, fa alguns anys, a construir-hi un gran mur de formigó per evitar que algun cotxe caigués al pati de l'escola. Ho recorden encara avui des de l'associació de pares i mares d'alumnes i les intenses negociacions que van tenir amb el ministre d'Educació de l'època que era Pere Cervós. 

Les zones obagues on pot haver-hi gel i les imprudències d'alguns dels turistes que van a Naturlandia tambe són altres factors de risc. Un dels primers veïns que es van instal·lar a la urbanització del Prat del Riu explica que "molt sovint hi ha cotxes que van a Naturlandia, arriben aquí i es pensen que s'han equivocat de carretera. Entren al carrer de la urbanització, que és privat, i surten fent marxa enrere. Qualsevol dia hi haurà un accident". 

Tot això provoca que aquesta sigui una carretera de muntanya gens idílica i més semblant a una muntanya russa.

 

 

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending