Turisme ‘boletaire’

La nova ruta impulsada a la vall del Mereig combina diversió i didàctica i vol convertir-se en un nou punt d’atracció de visitants a Canillo

Andorra, en general, i Canillo, en particular, han guanyat un nou atractiu turístic. Es tracta d’una nova ruta emmarcada en el projecte ‘Petits senders màgics’, centrada específicament en els bolets. El recorregut, que es troba a la vall de Mereig, vol atreure famílies amb una barreja de diversió i didàctica i els seus impulsors s’han mostrat convençuts del seu èxit.

El recorregut es troba situat al costat del berenador de Mereig i del tamarro canillenc. En total, són 3,7 quilòmetres de ruta amb un desnivell assumible i un accés senzill. Està organitzat com un joc -s’ha de seguir un llibret- durant el qual els usuaris han de buscar els bolets pintats per Sam Bosque i amagats al llarg del camí, al mateix temps que s’aprèn sobre ells.

“És un producte que permet que les famílies es puguin retrobar amb la natura de forma didàctica i divertida”, ha explicat Torres, que ha destacat que el turisme de natura “està en alça”, ja que “la gent, després del confinament, vol retrobar-se amb el medi ambient. A banda, ha volgut remarcar que la idea i tot el treball fet és fruit dels responsables d’Andorra Turisme. “El creem amb il·lusió i que estem convençuts que tindrà èxit”, ha afirmat. El cost de l’actuació ascendeix a 24.000 euros.

En l’acte de presentació de l’itinerari ‘On són els bolets?’, el cònsol de Canillo, Francesc Camp ha exposat la seva convicció que es convertirà en un altre pol d’atracció per visitants a la parròquia. “Tot suma i es ve a afegir a l’oferta que ja tenim. Es posa en valor la natura i és una idea original”, ha comentat.

Evidentment, la voluntat és atreure turistes. Tot i això, també s’ha volgut posar en relleu que la ruta també és per a la gent del país. Segueix, de fet, la idea d’una ja existent a la Massana, que fins ara ha repartit fins a 1.300 llibrets. “Es demostra que són productes que interessen i que la gent busca”, ha indicat Torres.

Comentaris (4)

Trending