Trobada de folklore, cultura i germanor portuguesa

El Grup de Folklore Casa de Portugal celebra el seu 27è aniversari amb un Festival Internacional que ha reunit dues agrupacions més com l’Esbart Laurèdia i el Ronda Típica de Carreço

Més de 200 persones han acudit aquesta tarda de diumenge fins al Complex d’Encamp per celebrar i trobar-se. Tots ells han estat espectadors del 27è aniversari del Grup de Folklore Casa de Portugal, que ha volgut homenatjar el seu naixement a sobre de l’escenari. Ho han fet acompanyats, a més a més, de l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria i el Ronda Típica de Carreço. D’aquí el nom de Festival Internacional de Folklore.

El Grup de Folklore Casa de Portugal va néixer un 1 de maig de 1996. Cada any, quan s’aproxima la data, s’organitza una bona celebració per tal de recordar la data. Com a grup amfitrió, han pujat a l’escenari 60 portuguesos que han dut a terme una presentació que, com és habitual, ha estat nova. Així ho ha assegurat el director artístic, Jose Luis Carvalho. “Representarem com es treien les patates i les trumfes al camp i a partir d’aquí tenim cinc balls més representatius de la regió de Viana do Castelo”.

De les 60 persones que han pujat a l’escenari, les edats han estat més que variades. Des de nadons de quatre mesos fins a altres de 65 anys, “però som un grup molt jove”, remarca Carvalho. L’associació, una de les més representatives i amb més renom de la comunitat portuguesa, ha aconseguit superar les 250 persones que s’esperaven, i han tingut públic que ha quedat drets per tal de veure’ls cantar i ballar les danses tradicionals per celebrar la seva cultura.

Entre el públic, representants del comú d’Encamp, com la cònsol major, Laura Mas, que han cedit l’espai per tal de poder dur a terme el festival. També el Diputat del Parlament portuguès, Paulo Pisco, que en el seu pas pel país no ha perdut l’oportunitat de gaudir de la representació. En acabar, s’ha ofert un berenar amb productes gastronòmics portuguesos “en un ambient de germanor”, que al final és l’objectiu principal d’aquesta celebració.

Etiquetes

Comentaris

Trending