‘Tornarem!’, l’exposició fotogràfica més cultural

El departament de Participació ciutadana, conjuntament amb Montserrat Altimiras i les agrupacions de la parròquia han preparat un recull d’imatges

La combinació de diferents arts sempre resulta addictiva, atractiva i atraient. A més, quan una serveix com a veu de l’altra, com a canalitzador i focus al món, es crea una sinergia perfecta. En aquest cas, la fotografia ha sigut el camí per a donar imatge a aquelles agrupacions culturals d’Andorra la Vella que, a causa de les restriccions per la pandèmia, no poden fer la seva activitat com resulta habitual. Des de Participació Ciutadana del comú, a més, han trobat un espai accessible i perfecte perquè les fotografies estiguin a la vista de tothom: el Parc Central.

“Durant el confinament estiguérem en contacte amb aquestes entitats i ara hem volgut donar-los el seu reconeixement amb aquestes imatges”, comenta el conseller de Cultura i de Promoció Turística, Miquel Canturri, respecte al plantejament de l’exposició. El lloc escollit també anima als visitants a apropar-se, “es pot passar passejant i ajuda a mantenir millor les mesures de seguretat. A  més, també ens pot servir de referent per a fer possibles exposicions a l’aire lliure en el futur”.

Darrere l’objectiu ha estat la Montserrat Altimiras, qui ha posat l’ull creatiu i ha donat vida a aquestes imatges. Blanc i negre i punts de color, “el que és important aquí no és el fons, no és on estem, no és l’exterior, si no la ment, l’expressió de les persones que hi surten a la foto. El que vull és que aquesta expressió sigui el que cridi l’atenció”, ha explicat Altimiras. A les fotografies es podrà veure com s’hi ressalten certs aspectes de cada persona, en moltes d’elles, serà el vestit regional que representa la seva associació.

L’últim punt vertebrador d’aquesta exposició són les entitats culturals, les que realment són les protagonistes i estan al capdavant de les fotografies. Al grup de folklore Casa de Portugal ho sortiran tres dels seus components. “Nosaltres amb la pandèmia hem seguit molt actius, però no podem pujar a un escenari, que és el que realment ens agrada”, ha indicat el Jose Luis Gonçalves, director artístic de l’associació. Gràcies a Tornarem!, estaran de nou a la palestra, tot i que no serà de la manera que a ells més els agradaria

Etiquetes

Comentaris

Trending