Una tornada a l’escola amb seny

De mitjana, les famílies es gasten entre 50 i 100 euros per infant, sense tenir en compte els llibres o les tauletes, en cas que sigui necessari

El setembre és el mes de la tornada a la rutina i a l'escola i cal fer la preparació. Llibretes, bolígrafs, calculadores i colors han d'estar a punt per al curs i que fa que les famílies es gastin entre 50 i 100 euros per infant en material escolar, sense comptar els llibres o la tauleta, si ho necessiten. Un any on l'aprofitament d'aquest torna a estar present i és que, tot i que no hi ha un augment important del preu, com la vida en general, la tornada a classe també s'ha encarit una mica i es mira per on es pot estalviar.

La tornada a l'escola sempre està marcada en vermell pels professors, infants i pares, però també per les despeses de les famílies que han de fer front a la compra del material que, de mitjana, se situa entre els 50 i els 100 euros per nen i nena. Aquí, però, no s'hi sumen els llibres, en el cas que sigui necessari, o la tauleta. "Per sort aquest any els nens ja tenen la tauleta per l'escola i enguany serà més econòmic, però, dels 50 per cadascú no baixarà segur", apuntava una de les mares en plena compra del material.

“No hem canviat la forma de fer la tornada a l'escola, potser si que mirem una mica més els preus, però poca diferència en com preparaven el retorn a les aules entre abans de la pandèmia i ara”

"Des de la pandèmia, es miren el que es pot aprofitar d'un any a l'altre", ha assegurat l'encarregada de la secció de papereria d'un dels supermercats d'Andorra la Vella. En la mateixa línia s'ha manifestat el gerent d'Ofijet, Josep Maria Cornella, que ha assenyalat, com a exemple, "si la motxilla està bé, l'aprofiten d'un any per l'altre", que és un dels elements que més fa pujar la cistella i és que una de nova no baixa dels 30 euros.

Uns dies on les botigues el bullici de gent és continu. Llibretes, bolígrafs, subratlladors i carpetes són els principals materials que omplen els carros i que es complementen amb compassos, regles, gomes i típex. "No hem canviat la forma de fer la tornada a l'escola, potser si que mirem una mica més els preus, però poca diferència en co mpreparaven el retorn a les aules entre abans de la pandèmia i ara", assenyala una mare de tres fills que aprofita aquests últims dies d'agost per deixar-ho tot enllestit.

Els preus, com ha assenyalat des dels diferents establiments, s’han encarit, però com el cos de la vida en general. “No hi ha hagut un increment d’un material en concret, sinó, tot en general, com el menjar, la beguda, etc.

Etiquetes

Comentaris

Trending