Reactivació de la vacunació amb AstraZeneca amb llum i alguna ombra

Salut calcula que aquest dilluns prop d’un miler de persones haurien de passar pel centre d’administració de vacunes després de l’arribada de 30.000 dosis del vaccí d’Oxford, tot i que hi ha algunes desenes de ciutadans que han refusat la citació pels dubtes que genera el fàrmac

El procés de vacunació amb AstraZeneca s’ha tornat a reiniciar, després de l’arribada de 30.000 dosis la setmana passada a Andorra. La remesa arriba després dels alts i baixos que ha viscut el vaccí les últimes setmanes i que semblava, havia creat un sentiment de desconfiança en la població. Tot i això, aproximadament mil persones haurien d'acudir al llarg del dia, segons Salut, responent a la citació. Unes quantes desenes de ciutadans sembla que han pres la decisió d’esperar i, automàticament, se’ls ha tornat a posar a la cua.

L’ambient al centre de vacunació ha sigut de gran tranquil·litat. Es podria dir que molta més calma que quan s’han subministrat les dosi de Pfizer, on l’acumulació de gent era major. Però, sembla que la gent que hi ha acudit, ho ha fet força decidida. “Si ens apliquen el vaccí d’AstraZeneca és perquè està prou estudiada perquè puguem rebre-la sense por”, ha assegurat Laura Cervera, de 21 anys, a la sortida del seu torn.

 

Respecte als efectes secundaris, les opinions són una mica més variades però, generalment, la desconfiança s’ha deixat de banda. “Tindrà efectes, com qualsevol medicament, i els haurem d’assumir de la mateixa manera que ho fem sempre”, ha apuntat Olimpia Galvez després de rebre la vacuna. Josep, de 81 anys, ha explicat que, de moment, no té por al que pugui passar després de la dosi, però que caldrà esperar per veure si realment és tan segura com sembla.

“La vacuna d’AstraZeneca em feia una mica de por, però tenia clar que havia d’acudir a la citació”

En tot aquest escenari de calma, sempre hi ha espai per a una mica de nerviosisme. Gent que acudeix perquè té clar que es vol vacunar, però li costa deixar enrere la reticència a tot el que s’ha dit respecte al vaccí d’AstraZeneca. Montse Gamborino, de 65 anys, ha acudit avui, però la seva primera cita era fa uns mesos, per posar-se la Pfizer. “Quan em tocava venir em van confinar i ara sols espero que doni igual una que altra. Tot i això, no em deixo de sentir com un conillet d’índies, perquè aquesta vacuna em dóna un poc de respecte”, ha indicat Gamborino. Però, ha assegurat que no va tenir dubtes quan va rebre la citació.

De la gent que ha renunciat al fet que se’ls subministri AstraZeneca, poc se’n sap. Solament que han traslladat la seva decisió d’esperar a pròximes tandes i que, de forma automàtica, se’ls ha tornat a posar a la cua de vacunació. Tot i això, sembla que amb aquesta remesa s’aconseguirà accelerar una mica el procés, que semblava estancat amb la retirada del vaccí.

imatges: Alba Baró

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending