TheGrefg i la Federació Espanyola de Futbol, la col·laboració que ha encès les xarxes

L’’streamer’, resident al país, ha anunciat la celebració d’un torneig de creadors de contingut que tindrà el patrocini de la RFEF i que acollirà personatges reconeguts de vuit països diferents

La resposta que esperava el ‘youtuber’ TheGrefg al fer el seu gran anunci possiblement no ha anat com esperava. El creador de contingut va comunicar aquest dilluns la seva col·laboració amb la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per a la creació d’un torneig de ‘streamers’, que reunirà fins a vuit països diferents. Tot emmarcat dintre de la promoció del Mundial de Qatar 2022. Lluny de l’expectació que podia crear la notícia, les xarxes socials s’han encès amb la indignació dels usuaris, que critiquen TheGrefg per viure a Andorra, però treballar amb institucions espanyoles.

David Cánovas, conegut als mons d’internet com TheGrefg és un dels ‘youtubers’ més reconeguts al panorama espanyol. Malgrat això, fa cinc anys que és resident a Andorra, des d’on fa les seves emissions en directe. I aquest ha estat el nucli de les crítiques que ha rebut arran el seu darrer anunci. A través del seu canal de Twitch, una de les plataformes més conegudes del moment, connectava des de Las Rozas, seu de la Federació, amb els jugadors de futbol Pedri González i Marco Asensio. Després de fer un repàs pel Mundial de Qatar 2022 arribava la notícia.

Aquest novembre tindrà lloc el primer mundial de futbol de ‘youtubers’, la ‘Stream World Cup’, que reunirà creadors de continguts d’Alemanya, França, Argentina, Anglaterra, Mèxic, Brasil, Portugal i, per suposat, Espanya. I aquí ha esclatat la polèmica. Les xarxes s’han encès en crítiques a TheGrefg per una suposada doble moralitat. Principalment, els seus seguidors li recriminen que visqui a Andorra, on tributa, però que fa col·laboracions amb entitats espanyoles, representant al país de forma internacional.

Gran part dels missatges que ha rebut han assenyalat el fet que defensi la samarreta d’Espanya, però que tributi a Andorra. Fins i tot alguns usuaris han compartit la samarreta de la Federació del Principat, assenyalant que seria aquesta la que devia vestir. Tampoc han faltat les crítiques a la RFEF per col·laborar i donar feina a un ‘youtuber’ que, segons indiquen, “marxa del país per a pagar menys impostos”.

TheGrefg és resident a Andorra des de fa cinc anys, i té la seva vida completament assentada al país. De fet, darrerament, i a través dels seus assessors, ha adquirit un immoble per reformar-lo a Escaldes-Engordany. Es tracta d’un habitatge que, fins ara, havia estat arrendat, però que ja ha estat desallotjat de llogaters perquè el ‘youtuber’ hi pugui fer casa seva.

 

Comentaris (2)

Trending