De targetes de visita, fotografies i tovallons de bar

Una nova pregunta del PS al Govern sobre l’assessorament d’A2 Segurity acaba amb un encreuament d’acusacions entre Jordi Gallardo i Quim Miró

La col·laboració del militant liberal Antoni García i amb el Govern continua generant una important tensió entre executiu i l’oposició socialdemòcrata. La polèmica ha tornat a ser protagonista al Consell General, arran de la pregunta del parlamentari Quim Miró. El debat s’ha encès, ha passat a discussió i ha acabat en un encreuament d’acusacions. Jordi Gallardo ha retret a Miró que fes fotografies de persones que sortien de l’edifici governamental després d’una reunió i el conseller general ha denunciat les amenaces rebudes telefònicament per part de García.

La pregunta demanava per un aspecte aparentment menor: l’ús per part de García, contractat com a assessor del ministeri de Presidència, Economia i Empresa per a la recerca de possibles projectes d’inversió estrangera a través de la seva empresa A2 Segurity, de targetes de presentació amb el logotip oficial del Govern. Gallardo no ha negat aquest aspecte. De fet, ha reconegut que les té “com altres assessors” de l’executiu i, fins i tot, ha revelat que es van imprimir 250 unitats a un cost, sufragat pel ministeri, de 38,31 euros.

Gallardo ha assegurat que un grup de possibles inversors que havien mantingut una reunió al ministeri amb Antoni Garcia es van queixar que Miró els havia fet fotos a la sortida

I, a partir d’aquesta resposta, Miró ha anat indagant altres aspectes de la relació García-Govern, entre ells el perquè el telèfon de la targeta és del ministeri. El debat ha anat pujant de tot fins que Gallardo, que fa temps que no amaga que li incomoda la polèmica generada, ha passat a l’atac. Ha ensenyat una carta rebuda per part d’uns possibles inversors que es queixaven que el conseller general els hauria fet fotografies a la sortida d’una reunió al ministeri propiciada pel màxim responsable d’A2 Segurity.

Miró no ha acabat de deixar clar si negava o no aquest extrem. Per un costat, ha remarcat que “al carrer puc fer les fotos que vulgui”, però per l’altre ha indicat que, en tot cas, les imatges que prenia no eren pas de García, ja que “no és del meu agrat”. Després ha indicat que “potser m’estava fent una selfie”.

I quan ha arribat l’hora de contraatacar, Miró ha denunciat les converses pujades de to que hauria rebut per part del responsable d’A2 Segurity. “No trobo decorós que un assessor de Govern em truqui per amenaçar-me”, ha apuntat.

El conseller general socialdemòcrata ha denunciat que va rebre trucades amenaçadores per part del màxim responsable d'A2 Segurity, un conegut militant liberal

La tensió s’ha elevat fins a extrems importants. Gallardo ha instat els socialdemòcrates a presentar una denúncia contra García si les amenaces es van produir. “Prou de dir-ho i no actuar”, ha etzibat. Posteriorment, ha defensat, un cop més, que “els contractes són legals” i ha acusat el PS de “no estar fent un control a Govern” sinó de portar al ple del Consell General “un tema personal, com des del principi que ha començat aquesta persecució”.

Per acabar de reblar el clau, ha intervingut Carles Naudi. El conseller general de Ciutadans Compromesos ha retret al PS la pregunta sobre un assumpte que, al seu entendre, no preocupa la població. I, en especial, s’ha demanat si el que volen els socialdemòcrates -els “socialistes” com els ha anomenat- és que els assessors del Govern “hagin d’agafar un tovalló de bar com el de Messi per donar el telèfon”. Clar que, ara, ni això, perquè aquests establiments, cal recordar, estan tancats.

Comentaris (1)

Trending