Successió assegurada

Establiments Vidal garanteix la continuïtat del cognom del seu fundador després de la fusió amb CavandLa unió crea un gegant en el sector de la distribució a Andorra tot sumant 23.000 metres quadrats de magatzems

Les empreses Caves Andorranes (Cavand) i Establiments Vidal han anunciat un acord per fusionar-se i crear d’aquesta manera el primer grup logístic del Principat d’Andorra. El nom del futur grup serà Logística i gestió de Caves Andorranes i Vidal, SA (Cavidsa). La unió servirà per garantir la continuïtat d'Establiments Vidal ja que el seu propietari, Josep Vidal, no té relleu familiar. El nom de Vidal continuarà vinculat, d'aquesta manera, al món de la distribució. A Cavand li permetrà ampliar el seu radi d'acció i la gamma de serveis.

Oficialment l'eix de la fusió és la millora de la logística i de la distribució i poder afrontar els nous reptes del sector. Fonts d'aquest, però, creuen que la unió també té altres raons. "L'alimentació i les begudes són un món cada vegada més complicat. Sorgeixen constantment nous productes i has de saber quin és el que pot tenir més acceptació en el mercat. La competència es ferotge i sempre és millor tenir un grup potent", afirmen. "A més la tasca de distribució alimentària a Andorra pateix canvis en funció de les estacions de l'any. Els hàbits de consum canvien i alguns productes deixen de formar part habitual de la llista de la compra. Quan arriba l'estiu, per exemple, es dispara la demanda de gelats, preparats de gaspatxo o sopes fredes i begudes refrescants".

El petit distribuïdor pot tenir els dies comptats

Aquestes mateixes fonts creuen que el petit distribuidor pot tenir els dies comptats. Un altre factor que cal tenir en compte és el gran número de centres comercials i de restaurants que hi ha a Andorra. "Has de tenir estoc i servir ràpid per no estar cuit".  Això implica camions i una bona logística. Actualment, per exemple, Cavand disposa de 24 camions i furgonetes i es compromet a servir el producte a les 24 hores de la comanda. Establiments Vidal té 17 camions i furgonetes

Logística i gestió de Caves Andorranes i Vidal, SA (Cavidsa) sumarà uns 23.000 metres quadrats de magatzems entre Andorra la Vella i la Margineda i tindrà uns 140 treballadors. Cavand distribueix marques capdavanteres com Sugus, Toblerone, Chupa Chups, Smint, Mikado, Principe, Nescafé, Lindt, els xampanys Dom Perignon o Veuve Clicquot Ponsardin a més de nombrosos vins. Vidal, per la seva banda, a més de distribuir una àmplia gamma de productes té dos branques amb un alt rendiment que són Hotelco i el Taller SIM.

La primera es dedica a la distribució de material de parament i de complements per a l’hostaleria i la restauració i cobreix un territori que inclou, a més d'Andorra, l'Alt Urgell, el Pallars i la Vall d'Aran mentre que el Taller Sim que s'ocupa del servei tècnic i la instal·lació d’equipaments per a l’hostaleria i la restauració com tiradors de cervesa o màquines de cafè.

Comentaris (1)

Trending