La ‘solejada’ maniobra per passar d’Andbank a BPA

(AMB ÀUDIO) En el seu intent de fer caure l’independentisme al preu que fos, la ‘policia patriòtica’ estava investigant el banc del Centre de Negoci, fins que, explica el controvertit Villarejo en una de les múltiples gravacions que hi ha, es va topar que podia esquitxar el rei emèrit espanyol

El ‘cambiasso’ es va fer el 2014. La ‘policia patriòtica’ espanyola investigava l’Andbank en el marc de les maniobres de dubtosa legalitat i clara vocació per frenar l’independentisme català. En un moment donat, però, els comandaments policials que lideraven les clavegueres de l’Estat espanyol arriben a la conclusió que hi ha un seguit de comptes, en el banc del Centre de Negoci, dels Cerqueda-Reig, que poden entroncar amb Joan Carles de Borbó i, per tant, esquitxar el rei emèrit espanyol. Així que s’atura qualsevol intervenció i es gira la mirada cap a Banca Privada d’Andorra (BPA).

Així ho explica el controvertit comissari jubilat José Manuel Villarejo a un dels seus múltiples interlocutors, en aquest cas un analista d’intel·ligència que anomena Carlos, en una de les moltes gravacions que estan transcendint arran de les múltiples causes que té un dels integrants de capçalera de la ‘policia patriòtica’. Una gravació d’una hora (57 minuts per ser exactes) a la qual ha tingut accés l’Altaveu i en què els dos interlocutors parlen de múltiples coses. Ja ha esclatat tot el que havia d’esclatar en relació amb l’‘Operació Catalunya’ i Villarejo se sent desacreditat. Desautoritzat. D’aquí que va quedant amb interlocutors per explicar-los què s’ha fet i què no.

villarejo
El controvertit José Manuel Villarejo.

En la conversa en qüestió parlen des del ‘cas Yak-42’, el malaurat sinistre aeri sofert el 2003 per les forces armades espanyoles i que Villarejo atribueix a les ganes de fer negoci o com a mínim d’estalviar per part d’alguns polítics i militars, fins a les aparicions sonades del conegut com a ‘Pequeño Nicolás’, que també va tenir algun episodi estrella en el marc de tot l’entramat d’il·legalitats comeses per intentar tapar els draps bruts del PP i l’auge del sobiranisme català.

Durant la conversa, passat la meitat del temps invertit, Villarejo explica que l’únic que s’ha fet mig bé és l’‘Operació Catalunya’. I que gràcies a les seves maquinacions es va impedir que CiU, el 2012, obtingués la majoria absoluta o s’hi acostés, en les eleccions al Parlament de Catalunya. I després explica que “amb allò dels Pujol, m’hi vaig estar un any. Fent-me passar per periodista, per advocat…” Fins i tot usant identitats falses perquè, explica, la llei en el seu cas li permet.

El controvertit comissari explica que si no hi ha cap integrant de la família Pujol a la presó és perquè estan “protegits”. I a partir d’aquí comença l’explicació que afecta Andbank i que, sempre segons el que explica Villarejo, va fer canviar la mirada de la ‘policia patriòtica’ i les seves malevolències cap a BPA on, reconeix el policia, només hi havia 5 irrisoris milions del Pujol. Per al comissari, el cop bo hauria estat ‘atacar’ Andbank. Si els Pujol estan protegits, és perquè tenen comptes a mitges amb persones a qui no interessa ‘tocar’.

“SE N’ANAVA A PRENDRE PEL CUL L’INDEPENDENTISME”

Sia com vulgui, Villarejo explica que en un moment donat, quan s’intenta fer l’impossible contra el catalanisme, “hi ha una línia de treball que és l’Andbank, un banc andorrà”. I explica que un home “m’ofereix un CD amb 10.000 firmes d’espanyols que hi tenien ‘pasta’, 3.000 dels quals catalans”. Ho compara amb la ‘història’ de l’HSBC. Entre els ciutadans catalans clients d’Andbank, a part dels Pujol, hi hauria, segons Villarejo, bona part de la classe dirigent catalana. Entre tots plegats, uns 1.500 milions d’euros.

VILLAREJO EXPLICA EL CANVI D ANDBANK A BPA

Segons el comissari jubilat, si allò hagués transcendit, “se n’anava a prendre pel cul l’independentisme”. Però no va ser possible perquè hi havia “un tou de comptes” que acabaven connectats amb el conegut compte Soleado, que les autoritats suïsses ja van investigar en aquell país i que entroncava, el compte Soleado sí, amb Joan Carles de Borbó a través de diversos testaferros. Villarejo creu que s’hauria pogut fer per manera de no esquitxar l’emèrit. Però no hi va haver manera i “em canvien de lloc”.

Això és al 2014 i sabedors que des d’Andbank s’havien traspassat a BPA alguns comptes dels Pujol, els comandaments policials i qui sia que vulgui del poder polític establert a Espanya en aquell moment, redirecciona l’enfoc i envia ‘el cop de martell’ cap a BPA que, per cert, el comissari dels comissaris espanyols menysprea de mala manera. Entre altres coses, lamenta, perquè els Pujol tot just hi tenien cinc milions d’euros. I res més. Però el canvi de direcció va valdre l’ensorrament d’un banc que no tenia allò que es buscava. O, almenys, no amb la dimensió que es pensava que hi havia a l’altre costat del riu.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending