Si vostè usa condons Durex pari compte

El ministeri de Salut no pot descartar que productes falsificats que s’han detectat a Sèrbia no hagin acabat arribant al PrincipatLes falsificacions afecten les presentacions de tres unitats dels models ‘Classic’, ‘Extra Safe’, ‘Tickle Em’ i ‘Feel Thin'

Si vostè usa preservatius de la casa Durex, vagi en compte. Si empra els paquets de tres unitats, fixi’s encara més amb el producte. Sobretot, asseguri’s que entre la data de caducitat i el número de lot no hi diu res. Que hi ha un espai en blanc. Si hi llegeix la frase ‘made in Thailand’ o ‘made in China’ malpensi. Opti per adquirir uns altres condons o ajorni la sessió unes hores. Potser algun dia.

El ministeri de Salut no pot descartar que no hagin arribat a Andorra uns condons de la casa Durex falsificats que inicialment s’han detectat a Sèrbia. El fabricant, Reckitt Benckiser Healthcare Ltd, ha confirmat la falsificació. Les autoritats sèrbies estan duent a terme la corresponent investigació. I l’Agència espanyola de medicaments i productes sanitaris ha distribuït l’alerta que ha arribat al Principat. 

A Sèrbia s'han detectat falsificacions de quatre models diferents de preservatius de la marca Durex en les esmentades presentacions de tres unitats. En l'etiquetat del producte, el nom del model figura en anglès (‘Classic’, ‘Extra Safe’, ‘Tickle Em’ i ‘Feel Thin') i la resta de la informació en els idiomes hongarès, búlgar, romanès i serbi. Per tant, cal parar molt de compte, perquè els productes falsificats es poden diferencials dels originals només en petits detalls.

Ja s’ha dit, però l'aspecte més identificatiu és que en les unitats falsificades entre la data de caducitat i el lot hi figura la inscripció ‘made in Thailand' o ‘made in China’, que no apareix en les unitats originals. Vist que la secretaria d’Estat de Salut no pot descartar que els productes falsificats es trobin en el mercat andorrà es recomana ser molt prudents.

Així, cal examinar atentament els productes abans d'utilitzar-los, tenint en compte la informació facilitada i els detalls que permeten identificar els lots falsos. I si se sospita que el producte pot ser falsificat, a banda de no usar els condons en qüestió es demana contactar amb l’àrea de recursos sanitaris (tel: 874820 o mail: ars@govern.ad), incloent les dades de l'empresa que ha subministrat el producte.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending