Roda el món i torna a les falles

(AMB VÍDEO) La nit del foc torna amb més força que mai i amb la tradició declarada patrimoni mundial per la Unesco com a epicentre de la festa

Que hi ha ganes de gresca és una evidència. I que la requesta de les falles, de fer el rodar el foc, continua intacte o fins i tot va a més és una evidència. La nit més curta de l’any, l’inici del solstici d’estiu, la festa del foc ha estat aparentment reeixida. Amb fogueres i petards cremant a tort i a dret per diversos racons del Principat, les falles d’Andorra la Vella han tornat a ser un dels epicentres de la revetlla de Sant Joan. La tradició declarada patrimoni mundial per la Unesco ha retornat amb força després de la maleïda pandèmia.

Els carrers del nucli antic de la capital, i especialment la plaça del comú (o de Príncep Benlloch), primer i, després, la Plaça del Poble, han estat el centre neuràlgic de les rodes fallaires. Foc i percussió. Rodes i fallaires. Tot per fer les delícies d’uns ciutadans -residents i forasters que fugen de la calor que fa en altres punts no pas tant llunyans- que tenen ganes de sortir de casa i deixar anar l’adrenalina. Deixar-se prendre pel foc.

I entre falles i fallaires, bruixes i bruixots, éssers mitològics i música tradicional passat pel sedàs elèctric i altres mescles d’alt voltatge que donaven forma als temes de Catfolkin s’ha fet el salt de la mitjanit. La revetlla en tota la seva extensió. Festa grossa després de dos Sant Joan plens de limitacions. Que rodi el foc, que cremi la Covid. Que visqui la festa. Que irrompin les falles pels segles dels segles. Amén.

img 0391
UNA FALLAIRE EN PLENA ACTUACIÓ A LA PLAÇA DEL COMÚ.

Comentaris

Trending