Retorn al país de les grues

Quan falten encara setmanes pel final del 2021, Ordenament Territorial ha autoritzat la ubicació de més màquines d’aquesta mena que en cap dels quatre anys anterior, fet que demostra el bon moment de la construcció, sobretot a nivell privat

La construcció és dels pocs sectors que pot dir que ha superat gairebé sense danys la pandèmia provocada pel coronavirus. Sobretot gràcies al fet que la iniciativa privada es manté intensa. Un bon exemple d’aquesta activitat és el nombre de grues que es poden veure a molts llocs del país. En alguns punts, de fet, es pot dir que creixen com bolets. I no falta raó, a manca encara de mes i mig per completar l’any, ja s’han atorgar més permisos per ubicar-ne que cap dels darrers quatre anys.

Qui passegi per certes zones del país pot comprovar que el paisatge s’ha anat omplint de grues, recordant a temps pretèrits. El fenomen és especialment rotund a les parròquies centrals, tant a la zona del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany i a prop de l’estació d’autobusos d’Andorra la Vella, on coincideixen diferents promocions immobiliàries.

La sensació és clara. Al país s’hi construeix molt. I en la majoria de casos són promocions d’edificis privats. Projectes que no s’han frenat malgrat l’esclat de la pandèmia. I això es tradueix al paisatge, amb elements necessaris com les greus per a les obres.

Les xifres són clares. En el que va de 2021, Ordenament Territorial, qui té la competència, ha autoritzat la col·locació de fins a 51 màquines d’aquesta mena. És ja la xifra més elevada dels darrers anys. I això, malgrat que queden encara un mes i mig per tancar l’exercici.

Per exemple, al llarg de tot el 2020, i malgrat l’esclat de la pandèmia i el confinament, el nombre de permisos va quedar-se en 50. Encara més baixa va ser la xifra el 2019, amb tot just 39 autoritzacions. Lluny queda un 2017 amb només 25 peticions acceptades. Pel que fa al 2018, els permisos del Govern van ser 48.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending