El viatge de tornada en un ‘micro del terror’

Un grup dels temporers que van volar des de Barcelona han vist com al poc de sortir de Buenos Aires cap a Bariloche el bus on viatjaven en condicions poc dignes s’ha avariat i els ha deixat tirats a la carretera

Els temporers argentins atrapats a Andorra esperen amb candeletes poder trobar passatge en un vol de retorn al seu país. Saben, però, que el viatge serà llarg. Sobretot en el cas d’aquells que, un cop a l’aeroport d’Ezeiza, encara han de fer molts quilòmetres fins a la seva població d’origen. En alguns casos, es pot necessitar ben bé dos dies sencers. Ara bé, per a uns quants dels que van sortir dimecres des de Barcelona, la situació s’ha complicat encara més.

Un cop arribats a Buenos Aires, els viatgers són repartits en diferents autobusos que els porten a la seva ciutat de destí final. Al grup que havia d’anar a San Carlos de Bariloche, però, la mala sort els ha colpejat. L’autocar tot just ha pogut recórrer 50 quilòmetres. Una avaria l’ha deixat aturat.

El que s’ha espatllat, segons han explicat des del grup Varados, és l’aire condicionat del vehicle. Seguir el viatge, amb les temperatures actuals a la zona, era impossible. Ha tocat esperar a veure si l’avaria es podia reparar o no. Per tant, més hores d’espera a un viatge ja per si sol llarg. Fins a Bariloche hi ha més de 1.500 quilòmetres i un mínim de vint hores de trajecte.

 

L’incident, però, no és aïllat. Fa temps que des dels diferents grups de Varados a tot el món, el d’Andorra inclòs, es denuncien les condicions en què s’estan fent els trasllats un cop arribats a l’Argentina. Parlen, sense embuts, de “micros del terror”. Apunten que van amuntegats, en alguns casos amb les maletes en la mateixa cabina. També lamenten que en cap moment se’ls facilita aigua ni menjar i que, de fet, en cap de les parades hi ha establiments on els puguin comprar.

Cal recordar, a més, que un cop arribats a destí a tots ells els espera una quarantena de quinze dies per garantir que no estan infectats amb el coronavirus. En alguns casos, fins i tot, obligats a fer-la no pas a casa seva sinó en hotels que han de pagar de la seva butxaca.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending