Renault (pel) Tràfic?

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest matí al propietari d’una furgoneta amb dues cavitats amagades que es podrien haver fet servir pel contraban de tabac

El control per part de la policia d’una furgoneta amb dues cavitats amagades va derivar en una investigació judicial per determinar la finalitat dels amagatalls del vehicle. Durant la vista d’avui al Tribunal de Corts, s’ha intentat donar resposta a qui les va demanar, qui les va instal·lar i amb quina finalitat es feien servir, encara que l’única persona que ha declarat com a acusada ha estat el propietari de la ‘furgo’, el qual ha estat condemnat a Espanya fa poc temps per traficar amb deu cartons de tabac.  

El processat tenia una peixateria en el moment dels fets. El vehicle, una Renault Tràfic, el feia servir un treballador per comprar el gènere a Espanya i distribuir-lo posteriorment al Principat. Segons la versió de l’acusat, ell no tocava la furgoneta ni tenia cap constància de les modificacions. De fet, assegura que el delicte el va cometre el seu empleat, el qual declarava avui en qualitat de testimoni. “Si la Renault és meva i jo no ho he fet, crec que està clar qui ha sigut”, ha declarat. A mesura que el fiscal anava fent les preguntes, s’ha pogut veure com l’home s’anava ficant cada vegada més nerviós, fins al punt d’utilitzar un vocabulari poc apropiat en seu judicial.  

El treballador ha explicat que era conscient d’una de les cavitats, la que estava just darrere seu, perquè s’accionava amb un botó que va picar “per curiositat”. De la segona, que estava sota la furgoneta, ha assegurat que no tenia constància.

Per la seva part, la fiscalia ha posat èmfasi en dues factures realitzades per un taller mecànic de Manresa que estan relacionades amb el vehicle. La primera, per un muntatge isotèrmic que es va fer per mantenir en bon estat el peix i la segona per la comanda d’una peça que substituiria una part de les cavitats que s’hauria deteriorat. El propietari ha admès que la primera la va encomanar i pagar ell, però de la segona no sabia res. No obstant això, un dels policies que va controlar la furgoneta ha declarat que, en conversacions amb el propietari del taller, es va comentar que el treball en qüestió el va demanar l’acusat.  

El treballador ha explicat que era conscient d’una de les cavitats, la que estava just darrere seu, perquè s’accionava amb un botó que va picar “per curiositat”. De la segona, que estava sota la furgoneta, ha assegurat que no tenia constància. També ha subratllat que només l’utilitzava per treballar tres dies a la setmana. Pel que sembla, també va tenir problemes amb el contraban fa un temps, però tot va quedar en una multa administrativa. 

El judici s’ha suspès després de la declaració dels agents de policia perquè el tribunal ha considerat necessari tenir les declaracions del propietari del taller mecànic, les quals es duran a terme de manera telemàtica el 12 d’abril. Serà llavors també quan la fiscalia i la defensa puguin exposar les seves respectives conclusions. 

Comentaris (1)

Trending