El regal de Sant Jordi de la discòrdia

Anem Editors retreu a la Diputació de Lleida que compri 500 llibres a dues editorials de la capital de la Terra Ferma per donar als seus empleats però no hagi pensat en les empreses de la zona pirinenca

Anem Editors no s’ha mossegat la llengua (o millor, els dits) a l’hora de criticar l’anunci fet per la Diputació de Lleida segons el qual ha comprat 500 llibres a dues editorials de la província amb la intenció de regalar-los dijous als seus treballadors. La mesura, a més, també tenia la voluntat d’ajudar a aquestes empreses. El retret ve pel fet que l’organisme només hagi aplicat aquesta adquisició a negocis instal·lats a la capital de la Terra Ferma, oblidant-se de les que es troben a la zona pirinenca, com la mateixa Anem.

Diferents mitjans catalans es feien ressò de la mesura adoptada per la Diputació. L’organisme havia comprat fins a 500 llibres a dues editorials lleidatanes. 250 a Pagés Editors i 250 més a Fonoll. La idea és regalar-los entre el personal de la corporació dijous, aprofitant la celebració del Sant Jordi d’estiu i com “agraïment” per la feina feta els darrers mesos. També es volia donar “un missatge de suport explícit al sector”.

Un missatge, però, que no ha arribat pas a totes les empreses editores. I això, justament, és el que s’ha retret de forma clara des d’Anem, empresa creada a Andorra però que també treballar al Pirineu, com evidencia un dels últims llançaments: ‘Cerdans i alturgellencs als camps nazis’. I s’ha fet via les xarxes socials.

A través d’una piulada al seu compte de Twitter, Anem Editors comparteix una de les informacions periodístiques aparegudes sobre la compra de llibres i ho qualificava de “gran notícia per les editorials lleidatanes”, tot lamentant que “òbviament, a les pirinenques de la província no ens han comprat ni un exemplar”. A la vegada, s’aprofita per demanar a altres empreses, com Salòria Edicions o Garsineu de la zona pirinenca si a elles també els passa el mateix i demanar explicacions tant a la mateixa Diputació com al seu president, Joan Talarn.

El coordinador d’Anem, Oliver Vergés, ha explicat a Altaveu que la sensació que es té és la d’una “adjudicació a dit” i es vol que “la Diputació ens respongui”. Lamenta que a la mesura “hi ha un centralisme preocupant”, tot remarcant que “no han comprat res a cap editorial del Pirineu”. Al seu entendre, hauria estat perfectament possible “ajudar a tots” i no pas només “a dues” editorials, una de les quals, recorda, una força important.

Per ara, la piulada no ha tingut cap resposta oficial. Ni de la corporació ni del seu màxim responsable. Sí que ha rebut el suport d’altres internautes, com ara els historiadors Òscar Jané o Iván Garnelo.

Etiquetes

Comentaris

Trending